måndag 5 mars 2012

Måndag med goa tag!



Ny härlig arbetsvecka med nya goa tag mot gastronomiska höjder. Var en "sur" helg med förkylning, känns som om jag skulle dö! (vi män blir ju sjukare än kvinnor!)  Nåja nu känns det bättre och idag serverade vi en go klassiker gräddstuvad pytt i panna (doppsko) och våra gäster de små och stora tyckte det var jättegott. Som andra rätt serverade vi en macaroni-wok med kebabskav och grönsaker och lite lagom hetta. Dagens soppa var en krämig majs-soppa.
Vi serverar alltid två rätter samt en soppa och detta för att gästerna alltid skall ha något som de kan äta även om huvudrätten inte faller in i deras tycke och smak.

I morgon tisdag blir det studiedag och vi kommer att ha helt vegetariskt på menyn. I stadsdelen Västra Hisingen som vi tillhör finns ett politiskt beslut att en dag i veckan skall det enbart serveras vegetariskt. Bra och dåligt tycker jag. Ska verkligen matmässigt outbildade människor bestämma vad barnen skall stoppa i sig till lunch.  Då jag sett en hel del så blir jag rädd med den stora okunskap som finns på vissa skolor i köken att får barnen verkligen i sig allt de ska ha och inte bara en massa tomma kolhydrater och E ämnen?
Tror att det här inte är genomtänkt! Ok min åsikt och den kanske är fel, men hur som helst barnen skall ha sig tillräckligt med näring för att klara resterande skoldag och det tror jag inte det blir på det som jag kallar kartong och pulver kök! Hua stackars barn! Bra om maten lagas med kärlek och omtanke om råvarorna.

Till något helt annat så börjar vi planera våren grillfest som vi har utomhus för både barn och föräldrar. Var en succé förra året och vi hoppas bara att väder gudarna är med oss i år igen.



Så till sist önskar jag er en trevlig måndagskväll och här nedan har vi vår menu denna vecka.


Kramar till er alla goa njutare!


Hans


Menu Restaurant Le Chef
Vecka 10
Våren närmar sig med stora steg känns det som. Vi ser fram emot att få arbeta med de härliga primörer som kommer.
Vi hoppas på att få se mer föräldrar hos oss som äter lunch med sina barn. Vi bjuder på lunch en gång per termin och barn!
SMAKLIG MÅLTID!

Måndag: ”Svensk Husmanskost”
                             Doppsko (gräddstuvad pytt i panna)

Tisdag: Anitas gröna gryta med sting!


Onsdag:  ”Feskdag”
Vi serverar ett fisk-collage med fri fantasi

Torsdag: ”Soppe-Dag”
2 goda soppor som värmer på senvintern

Fredag:    ”Fredagsgött”
Kina åker vi till och serverar CHOP SUEY
(kinesisk gryta från Peking)

SMAKLIG MÅLTID!



2 kommentarer:

  1. tyvärr spelar det väl ingen roll om det är vegetariskt eller ej, de tomma kolhydraterna och E ämnena får de väl i sig i vilket fall, på ställena där de ej kan laga mat som du tänker på. Hur som, trevlig blogg du skaffat dig Hans! /Emma

    SvaraRadera
  2. Tackar! Du har rätt. Hans

    SvaraRadera