Delar av vårt salladsbord idag! http://www.youtube.com/watch?v=LRCsQUdrUKc Gå in här och se vår lilla film om oss om ni inte gjort det innan så ser ni mer! |
Trevlig och välsmakande. Visst ökade svinnet lite på barnens tallrikar de är ju (en del) livrädda för gröna saker i maten. Tyvärr, men de skulle bara veta hur mycket grönsaker vi "lurar" i dom. T.ex i vår köttfärs sås så är det 60 % grönt och tror det är tur för resultaten i den övriga undervisningen i skolan. Undrar om inte näringslära och kosthållning vore bra för blivande lärare att läsa på utbildningen så de vet vad viktigt det är för hjärnan och fysiken att äta rätt. Många är säkert duktiga och vet om detta faktum. Fick veta på min gamla skola (den som brann) av pedagogerna där att efter två månader med mycket grönt var uppmärksamheten och resultaten mycket bättre efter lunch. Från tio år och resten av livet skall/bör man äta ca 800 gram grönsaker och frukt per dag! Mycket men det var 500 gram i rekommendationerna innan dess men detta har man höjt. Låter mycket men det är inkluderat alla måltider från frukost till kväll.
Har fått kritik för att jag skriver om vin och andra drycker här av människor inom skolmaten. Ok jag förstår att det känns konstigt, men det här är en blogg om njutningar och bra skolmat är också en njutning. Sedan är detta inte skrivet för barn utan för vuxna som jobbar, har barn, berörs av detta område mm. Jag tycker de också kan få lite tips om det goda i livet! TAR GÄRNA ÅSIKTER OM DETTA! Om det bara handlar recept och annat inom skolmat så blir det nog ganska tråkigt. Min enda målsättning med denna blog är att lyfta fram oss som jobbar här och visa att vi är inte bara insnöade gamla "bambatanter". Nu får jag nog "flickorna" på jobbet på mig, men det får jag väl ta.
Pluggen i mise au place inför lunch Vi serverar givetvis alltid potatis med skal och kokt i omgångar! |
Imorgon blir det hårdkörning då vi från halv sju på morgon kör hårt med att producera pannbiffar till 550 personer. Inga problem, vi är vana och skriver mer om detta imorgon.
Ni som kan! Vi söker bra recept på grönsaksrätter som fungerar att producera för 550 personer och som är attraktiva för barn F-5.
Vi har en del bra, men behöver mer och gärna något innovativt och modernt som vi kan använda oss av.
Så nu blir det hockeykväll (är nervös!)
Kram till alla er som försöker ge järnet och brinner för det vi håller på med inom gastronomin och som ser glädjen i att tillfredsställa våra gäster.
Givetvis får ni andra också en kram och hoppas ni får lite goa njutningar i livet!
Hans
Per Ledin kanske!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar