tisdag 20 mars 2012

Sorry Mamma Scan

Marcus i gång!
Och andra E-ämnens producent företag! Bidde ingen leverans till oss denna vecka som vanligt. För vi körde stenhårt 06.30 i 1½ timme och stekte 600 pannbiffar av ekologiskt nötfärs som vi blandat upp med 50-50 blandfärs för att få med det goda smakfulla fettet. Låter konstigt,men det är mycket där smaken sitter!

Färsen klar för körning



klart för ugnen



Vi har ju tyvärr inget stekbord (vill men kostar för mycket) så vi värmer upp ugnen på 275 grader och platta ut biffarna på oljat bleck och sedan nyper vi till dom några minuter så det gotta stannar kvar i biffen och fin färg erhållits. Sedan lägger vi dem på nya bleck och kör dem färdiga med nyskivad färsk lök på som får steka med. Tror ni vilken smakfull sås det blir av skyn från biffarna? Jösses och i med lite grädde och sedan serverade vi biffarna med ekologisk lingonsylt och nykokt potatis. Så j.... gött!

Som andra rätt serverade vi en bulgur med strimlat kött, aubergine och paprika samt lite kryddor från österlandet. Till det fick man en fräch sallad på honungsmelon och chili. Mums!

Annars var dagen full av aktiviteter såsom APT och annat. Mycket prat blir det så vi får väl se vad det bär hän av detta nästa två timmar långa möte?
Nästan som hos oss fast mer "tjat" !

Så snart dags o kurra ihop sig i soffan och börja fundera på om det är för tidigt att gå och lägga sig. Är lite trött idag, den där förbaskade hockey,n suger ur musten ur mig och ändå kan jag inte låta bli att engagera mig. Suck! Tur det snart är över och vi kan börja njuta av våren med sol och pollen. Låter som en gnällkäring ju , men är egentligen ganska positiv över tillvaron. Ser ljuset i tunneln känns det som.
Hoppas jag inte upplevs såhär!















Nä imorgon är jag pigg och utsövd så då får vi se upp vad mina innovativa kock krafter gör med råvarorna.

Kramar till er alla skolmats kockar och även ni som som vill kalla er bambatanter.
Fast mest vill jag krama alla er som älskar och slåss för bra mat lagad från grunden och utan massa skit och andra tillsatser. Detta oavsett var ni tillverkar den. På guldkrog (förr) eller på ett liten förskola i Torslanda eller på Restaurang Le Chef på Lillebyskolan! (nu)
KRAM!

PS.
Glömmer bort att slänga in menyn här, bland annat förra veckan så bättre sent än aldrig här kommer denna veckas

Menu Restaurant Le Chef
Vecka 12
Så våren var på väg, men i skrivande stund så är marken vit av snö. Längtar efter vårens goda primörer!
Om ni är intresserade så finns det en blogg om oss…

SMAKLIG MÅLTID!  Elsa, Anita, Marcus och Hans

Måndag: ”Kålrot mm.” (grön dag)
                Ugnspannkaka med inspiration av sydamerika
                            

Tisdag: ”Svensk husmanskost”
                             Våra pannbiffar med klassiska tillbehör              


Onsdag:  ”Feskdag”
Symfoni på Västerhavsfiskar bli det!
(en salig blandning av tillagning)

Torsdag: ”Soppe-Dag”
Street food soup frånNew York (Rostad paprika soppa med getost + ett gott alternativ

Fredag:    ”Fredagsgött”
Stek med hetta och glöd!
(ugnstekt kött med mycket smak)
SMAKLIG MÅLTID!

DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar