Marcus i gång! |
Färsen klar för körning |
klart för ugnen |
Vi har ju tyvärr inget stekbord (vill men kostar för mycket) så vi värmer upp ugnen på 275 grader och platta ut biffarna på oljat bleck och sedan nyper vi till dom några minuter så det gotta stannar kvar i biffen och fin färg erhållits. Sedan lägger vi dem på nya bleck och kör dem färdiga med nyskivad färsk lök på som får steka med. Tror ni vilken smakfull sås det blir av skyn från biffarna? Jösses och i med lite grädde och sedan serverade vi biffarna med ekologisk lingonsylt och nykokt potatis. Så j.... gött!
Som andra rätt serverade vi en bulgur med strimlat kött, aubergine och paprika samt lite kryddor från österlandet. Till det fick man en fräch sallad på honungsmelon och chili. Mums!
Annars var dagen full av aktiviteter såsom APT och annat. Mycket prat blir det så vi får väl se vad det bär hän av detta nästa två timmar långa möte?
Nästan som hos oss fast mer "tjat" ! |
Hoppas jag inte upplevs såhär! |
Nä imorgon är jag pigg och utsövd så då får vi se upp vad mina innovativa kock krafter gör med råvarorna.
Kramar till er alla skolmats kockar och även ni som som vill kalla er bambatanter.
Fast mest vill jag krama alla er som älskar och slåss för bra mat lagad från grunden och utan massa skit och andra tillsatser. Detta oavsett var ni tillverkar den. På guldkrog (förr) eller på ett liten förskola i Torslanda eller på Restaurang Le Chef på Lillebyskolan! (nu)
KRAM!
PS.
Glömmer bort att slänga in menyn här, bland annat förra veckan så bättre sent än aldrig här kommer denna veckas
Menu Restaurant Le
Chef
Vecka 12
Så våren var på väg, men i
skrivande stund så är marken vit av snö. Längtar efter vårens goda primörer!
Om ni är intresserade så finns
det en blogg om oss…
SMAKLIG MÅLTID! Elsa, Anita, Marcus och Hans
Måndag: ”Kålrot mm.” (grön dag)
Ugnspannkaka med
inspiration av sydamerika
Tisdag: ”Svensk husmanskost”
Våra
pannbiffar med klassiska tillbehör
Onsdag: ”Feskdag”
Symfoni på
Västerhavsfiskar bli det!
(en salig blandning
av tillagning)
Torsdag: ”Soppe-Dag”
Street food soup
frånNew York (Rostad paprika soppa med getost + ett gott alternativ
Fredag: ”Fredagsgött”
Stek med hetta och
glöd!
(ugnstekt kött med mycket
smak)
SMAKLIG MÅLTID!
DS
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar