Ok vet att det här ska vara en matblogg, men ibland får man fara iväg väl?
rotfrukterna på gång |
lasagnen gräddas gött! |
Mycket pasta var det idag då vår andra rätt var pasta med en citrus smaksatt grönsakssås. Denna var också jättegod och smaken passade barnen väl.
O helgen då? Jo det var trevligt i fredagskväll och det blev betydligt senare än vad jag tänkt så på lördagen var jag väl inte världen piggaste Hans, men lite gott att mysa med och Zlatan in action på tv, n så blev det en bra dag. Värre med sommartid på söndan, kändes som om jag inte fick ut något av den dan, utan den bara försvann. Nja lite trevligt var det väl ändå!
Denna vecka är Anita i köket med mig och Marcus är vår lilla grönsaks botaniker. Elsa är matsals konsult och som jag berättat förut så skiftar de en vecka i taget. Planeringen inför påsklov är på gång och vi grillar Lamm-burgare med nässel-creme till lunch på skärtorsdagen som är sista dagen innan lovet. Blir spännande att få reaktioner från våra gäster. Tror det blir bra för de har lärt sig att vi har mycket smaker och att det ofta är gott. Tror att barn är nyfikna om de bara får vara det och inte de vuxna bestämmer vad de skall tycka om!
Nu Jimmy Hendrix på spelning. En av de bästa tycker jag. Så gott sväng! Retar mig att jag aldrig fick se honom live.
Funderar på min lista och då´blir det kanske rockartister som jag gillar eller kanske rätter som är bra till vissa låtar....
Rock- Het mat med mångfald av kryddor och med syrlig touch
Jazz- Cajun och Lousianna cooking
Blues- Mat som får alla som inte gillar kryddor att gråta
Soul- All mat med fina harmoniska smaker som smeker gommen. Till exempel anklever och beluga kaviar
Klassisk musik- Ostron och champage och två vackra ögon att titta in i
Dansband- Haha, blir väl brunsås a´la knorr!
Så goa vänner jag hoppar in i duchen efter ett hårt träningspass och en svettig arbetsdag.
Hoppas ni har vett att njuta av det som bjuds oavsett om det är dyrt eller billigt för det viktiga är att man älskar att njuta.
Kram ni som ser möjligheterna med att få "smeka" en bra råvara!
Hans
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar