tisdag 13 mars 2012

Härlig Falukorv med kärlek!




Succé vet i tusan, men i alla fall mycket positivt från våra gäster stora som små.Det är då vår ny komponerade falukorvs rätt som vi serverade idag som jag beskriver här. Hur gjorde vi denna då? Jo vi snittade falukorven som till vanlig ugnsstekt och så gjorde vi en mixad massa av färska dadlar, russin, soltorkade tomater, vitlök, och lite grönt. olja plus salt och peppar som fullbordade massan, gott och sött blev det och så kletade vi ut den på korven. bakade denna sedan i ugn c.a 30 min på 175 grader. Smeten rann då ner i korven och "gu va gött" de blev!
Färska dadlar är så gott i mat och med sältan i korven blev det så bra.
Som tillbehör serverade vi gött mos med massor av persilja, kokta  och stekta plugg samt en dijonsenaps sky med fransk touch. Cross over kitchen så det förslår. Sverige, Arab och Franskt i en härlig mojs.Pratar nu mat och inte nåt annat som man kunde tänkt på! Hrmmmm.
Kyckling med kikärtor och buljong med mycket smak blev vår andra rätt och soppan var tomat.

På tal om annat så spritter kroppen av vårkänslor och som jag mig tror känna pollen. Är ju en sådan där allergiker och kan ju ha lite svårt med våren. Solen skiner ju ändå så det får man ju vara glad över och för första gången i år var det ljust på morgonen när jag kom till jobbet. Glad blir man då!




Ett annat gott vårtecken är ju slutspelet i hockey och där får man ju hoppas att det går bra för laget i mitt hjärta. Bäst att inte säga för mycket då vi befinner oss i Frölunda-land och de fansen är ju lika fanatiska som jag.

Ny städat kök!

Ok mina vänner samlar kraft för något eller några vintips till helgen. Funderar på lammkött i någon form själv och då i matväg alltså. Vi får se vad som ödet bär med sig. Kanske bara blir en ostmacka och mjölk. Vem vet?
 Kramar till er alla njutare och glöm inte kärleken till de ni bryr er om och även till råvarorna om ni skulle ge er på att laga mat. Det är den viktigaste ingrediensen!

Kram

Hans

Inte jag bara så ni vet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar