Idag så serverade vi ett collage av fiskrätter.....'
Pocherad koljafilé med vitvinsås
Anitas kräftströmming
Fiskpudding med dillslungad gurka
Till detta att välja på en god youghurt sås, salsa, kokt potatis, paprika ris samt pasta med hackad spenat
Kokosmjölk-pocherad kolja med topp av wasabi och sesam
Fyra rätter blev det och vi har ju ibland gäster utifrån och de vi hade idag var lyriska. Det är responsen från gästerna som gör att man håller på med det här och finner på nya möjligheter och utvecklingar av vår restaurang.
Vill bara påpeka att man laga mat tekniskt sett fulländat och perfekt, men finns inte KÄRLEKEN till råvaran och behandlingen av den med i receptet, samt respekten för gästens behov och önskemål så blir det ändå inte bra! Har genom åren sett kockar som lagar "bra" mat, men ändå inte når ända fram och det beror ju på detta. Sedan handlar ju det om att älska sitt yrke och förstå att det är ett konstnärs jobb som mycket beror på inspiration och känslor som påverkar. Ibland har man ju det tungt och livet känns bläää, men för mig är det ofta då som jag genom att ge energi i jobbet gör att jag mår bra igen. Vi är ju alla olika men det är viktigt att man kan lägga det tråkiga vid sidan och ändå ge järnet. Det är det som kallas professionalism mina vänner!


Vår leverantör kanske?
Så till sist funderar jag på lite vin inköp till helgen. Har en tanke och vi får se imorgon eller på fredag om jag delger er denna njutnings inköps berusning.
Kram och tänk på att det är i gälarna man ser om fisken är frisk och ätbar! Röda och fina är bra!
Njut på mina vänner!
Hans

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar