fredag 23 mars 2012

"Fredagsgött" med slow cooking och annat trevligt!

Vår karre (bilden) liggandes och rullandes i chili, vitlök salt och peppar i väntan på nattens hetta! Vi lågtemperatur steker den hela natten ca 16 timmar i 60 grader. På morgonen sedan kör vi upp den i en kärntemp på över 70 grader. Vila blir det sedan och sedan trancherar vi den i matsalen Så gott så man blir matt! 


Fyra snyggingar utan och med fula kepsar!
Våra gäster älskar när vi serverar kött på detta sätt. Som tillbehör har vi gräddsås gjort på köttfonden och en kall sås att välja på, samt givetvis olika potatisar och också ris att välja på.
I övrigt så var det en vanlig jobbar fredag . Varor kommer inför nästa vecka och varor beställs inför samma vecka. Lite x-tra städning blir det om det hinns. Egen kontrollen måste ju skötas.


Ska nu i kväll efter många om och men ut i Göteborgs natten och ska faktiskt träffa en före detta chef som är här på Tur mässan Träffade på honom på väg hem från jobbet och så kul att se honom för han var en av de bästa chefer jag haft och han är ju jämtlänning som jag också är till hälften. Vi har slitit och haft mycket kul ihop så det blir en del att snacka om.
                                                                       

                                                      Så till en lista om saker jag gillar och kanske ogillar. Vill komplettera listan på husmanskosten på listan igår med en rätt jag ogillar och som räknas till husmanskosten i svenska hem idag nämligen Scan med knorr eller blåband. Vad jag menar får ni räkna ut själva!

                                                    Blir så ledsen att vi accepterar att betala för ren"skit" preparerat med E-ämnen! Suck.....


Dagens lista blir på vilka som givit mig mest inspiration inom matlagning.........

1. Einar Pettersson  -Kökschef Savoy Malmö under min elev och kockperiod i Malmö. Han vågade slänga     in en blyg sjuttonårig (Jävla smålänning som han sa) som ansvarig för tre kockar på en spis. var min kick för karriären! Han såg till att bygga mitt självförtroende och talang

2. Erwin Lauterbach. Savoy och sedan krögare på Primör i Malmö. Även Hans Trädgård skall nämnas!

3. Freddie Giradet. Behövs inte säga mer. En av de stora! 

4.Leif och Christer för vad de gjort för svensk restaurang kultur.

5. Christer Lingström (fd Edsbacka Krog)

6.  och uppåt finns så många t.ex . Victor Valdenström, Ulf Wagner, hela Stockholmsmaffian inom kock jobbet med Lallerstedt och till Mattias på Grand idag.

Vin då? Tja får frågan ofta vilket vin som är min favorit och det är ju jättesvårt att svara på, men om jag måste välja blir det nog Brunello Montalcino viner. Dessa viner har aldrig gjort mig besviken och de ger mig sådan tillfredsställelse att jag bara älskar dem!
Vita viner så blir det nog Chablier och Alsacer. Beror ju på tillfället, men jag älskar också chardonney,er från Bourgogne (de Smöriga om man har råd!) och även nya världens såsom de från Nya Zeeland t.ex.
Det är oerhört svårt att välja ut viner då de ger mig så olika kickar och mycket beror ju på när,var och hur man provar dem.
En sak har jag lärt mig och det är att njuta av goda viner med människor som inte förstår storheten är meningslöst!

Kram nu alla fredagsmysare och ha en trevlig helg och glöm inte att njuta nu och inte sedan!

Lägg till bildtext
Funderar på om jag imorgon ska öppna en Brunello från 95. Är läge för denna pärla den är i sina bästa år nu.
Vi får se hur läget är i morgon.

KRAM!

Hans
                                                                                                 


                                                                 

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar