T
Onsdag eftermiddag och varit på gymmet. Konstigt att inte min förkylning släpper helt, kanske är tidiga pollen vibbar i näsan? Skitsamma det går väl över snart för det är svårt att köra på helfart! (Man måste ju vara optimist ju, annars blir det suckar på alla håll och kanter)
Fisken i värme och klar för servering |
Denna vackra vår eftermiddag har jag suttit på utbildning i något som heter winst och är kommunens inköpsfunktion. Lite rörigt var det, men tror nog att det kan bli bra i slutändan bara de inte tar bort den personliga kontakten med leverantören som är så viktig för att få rätt och så bra produkter som möjligt. Ja ja den som lever får väl se!
Länge sedan jag skrev något om vin och jag tag tag i detta nu. Träffade en trevlig chilenare idag och då fick jag lust att till helgen hitta något trevligt därifrån. Chile är ju ett land som många tror kommer bli världsledare på vin inom några år och det beror ju på perfekt klimat. Anderna och Stilla havet ger det perfekta vädret plus jorden som är otroligt bördigt och inte minst de har aldrig drabbats av den förhatliga vinlusen samt att de alltid har importerat kunskap från till exempel Frankrike. Donna Maria syrah nr 6881 på bolaget är jag intresserad av att investera i. 119 spänn och enligt kollegor mycket prisvärt. Kommer från Limari Valley som är ett fantastiskt område.
Får se om jag får tag i någon flaska till helgen. Återkommer om detta mina vänner.
Pratade även chilensk mat med min nye vän och han berättade att matlagningen är ganska okomplicerad, men mycket kryddor i förstås. Där han kommer ifrån är det vanligt att de grillar kött, fågel mm i stengropar i jorden. Önskar det kunde bli en resa dit. Vinerna är ju underbara och har en go varm fruktighet isig.
Till något helt annat viktigt. Har lovat i en tidigare blogg att skriva om vad jag anser är kvalitet och hur jag tycker maten mm borde vara för de små liven. Håller på att samla krafter för jag får väl ett tjog arga "bambatanter" efter mig när de läst den.
Upplägg linser och bönor till vårt salladsbord |
Menar inget illa mina kära kollegor så ta det lugnt! (e skiträdd nu!) Finns fantastiska "bambatanter också!
KRAMAR till de som har vett att njuta nu och inte imorgon. Varför leva för vad som händer sedan, vem tusan vet om det blir något sedan?
Hans ....
(som hoppas komma till kockhimlen och får där ett glas vin i näven för bra gastronomiska insatser nere på jorden!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar