torsdag 31 maj 2012

Sallad med tunga och nostalgi!

Nu är det Salladsdag istället för soppdag. Är lite bättre när värmen är här tycker jag. Vi serverade en Korv-pasta sallad
Kyckling-ris, curry sallad
Tonfisk-oliv sallad
Till detta en massa oblandade grönsaker och tre stycken såser att smaksätta med. Populärast idag var en sallad med vattenmelon, färsk ananas, citron och smaksatt med chili. Gick åt otroligt med mat denna dag och vi gjorde ett test om att inte slänga något. Barnen fick ta exakt vad de ville, hur många gånger som helst och idag var det NOLL i svinn. Inte många gånger det har hänt i skolornas värld förut. Kul tycker jag!
Här kommer ett foto collage från dagen......


















Visst ser det inbjudande ut? Vi kommer att servera olika sallader fram till slutet september då vi börjar med sopp dagar igen.
Till hösten kommer vi att påbörjas en resa gastronomiskt ut i världen ett par dagar i veckan och vilka det blir lite beroende på vart vi reser och vilka råvaror som finns tillgängliga just då. Läsåret 2010-2011 reste vi hela veckor runt i olika länder, städer områden mm. Kul både för oss i köket och barnen och de pedagoger som använde resan i de andra ämnena.

Är nu lite sliten då jag kommer direkt från gymmet där jag kört hårt med styrka och avslutat 20 min intervall på crosstrainer. Pust!

(är ju inte lika snygg som hon när jag hänger på maskinen med tungan hängande utanför!)
På tal om tungan undrar om Rolling Stones kommer mer till Sverige på turne, vore nämligen skitkul att se dem igen. Sist var 2007 på Ullevi och det var en höjdare.
På tal om tungan     
en gång till så undrar jag varför den slinter på vissa (mig med ibland) kärringar ibland?(kan vara av båda könen som är kärringar så ingen skillnad här!)
Får skäll för att jag inte är pedagogisk, men då undrar jag vad pedagogik är ibland. Tänker på vissa som skor sig själva av det goda före barnen och när de dessutom sorterar ut det goda ur rätterna framför barn då undrar jag om det är pedagogik? Skitsamma bryr mig inte om den promille som inte kan föra sig med vett och etikett. De har nog andra problem som stör tror jag.
Imorgon är det "fredagsgött" som gäller och då blir det Chicken Rock & Roll a´la Hans.
Återkommer i morgon vad detta är men kan säga att gästerna brukar gilla detta!

Kyckling är en fågel ju! Och på tal om fåglar så bland det godaste jag ätit är faktiskt Bresse-kycklingar på Restaurang Le Prieure i Loire (2 stjärnor)      
Köksis kom på morgon och skrek lite till tanterna på gården och en halvtimma senare kom de in med nyslaktade kycklingar. (plockade) Vi tog ur dem och fyllde dem med brödsmulor och färska örter samt vitlök och smör. Stektes sakta och östes hela tiden och fy F.. vad gött det var. Detta ställe var ett slott som var helt självförsörjande med egna gårdar och producerade både mat och vin. Det kallar jag närproducerat! Jean Noel Lumieu hette köksis och han gästspelade på Hotel Gothia  2009. Superkock!'

Ok mina köttbulle-njutare ska vi ta nått annat kul som hänt i gamla dar. Tja funderar på om jag ska berätta om mitt första jobb. 1968 var jag tolv år och genom kontakter fick jag börja jobba på Eksjö Hofgårds Värdshus i Sävsjö i Småland (är född där)   

Gick ju i skolan så mest arbetade jag på helger och mitt första uppdrag var att göra ägg med räkor till smörgåsbordet på söndagar. Sedan blev det mer och mer avancerade rätter. Källarmästare Jörgensen som ägde stället var en mycket duktig kock och hade arbetat i många år på SAvoy i Malmö som också blev en arbetsplats för mig så småningom.
Ja jösses vad kul man hade och vilken energi som fanns då på den tiden. Jobbade, skolan, fotboll, hockey och jaga brudar allt han man med. Värre idag kanske? Ähhh är nog i farten ibland!

Så nu bye bye mina älskare av hemgjorda köttbullar(är ni väl?) blir det duschen och slappa på nåt sätt. Funderar på nått fredagsvin att testa också. vi får se!

Kram och Puss!


Hans






































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar