onsdag 30 maj 2012

Bitter om köttbullar och makt!

Onsdags fesken e serverad  (inte den på bilden!)

                                                             och vad blev det då? Jo en hokifile stekt med chili och kokos med redit smör som vi säjer hemma i Småland. Den andra var stekt i smör också och då med dill och ströbröd.  Dessa fiskar serverades med två goda kalla såser, kokt potatis, ris och eller stekt kryddig potatis. Det är så kul att våra gäster äter fisk enormt mycket. Känns bra att laga mat som blir uppskattad. Beror väl på kärleken vi öser över råvarorna och tillagningen väl?
Hemmagjorda köttbullar      

                             kontra köpta blev en liten diskussion om då jag var på ett möte om gemensamma huvudkomponenter i alla köken. Får lite kalla kårar att det är första steget mot mer centralstyrning och fy vad det vore hemskt. Som vanligt var det undertecknad som ifrågasatte mest och det känns tråkigt att inte reaktionerna är större bland fler. Tror allt handlar om makt faktiskt, men hoppas jag har fel.  Spara pengar är ett argument, men vad då vi har haft samma budget i fyra år med fler barn och högre matpriser så jag undrar var vi ska spara nånstans?

Installation på vårt salladsbord. 
Imorgon är det debut för vår salladsdag och de sallader vi serverar är korv-pasta, tonfisk med oliver och kyckling med ris och curry. Till detta får gästerna plocka olika grönsaker och tre såser att ha till.
Blir spännande att se reaktionerna på detta. Vi kör så här istället för soppa under den varma perioden. 
Inte sånt här skräp!
Marcus har kokt BBQ såsen till grillfesten idag för den blir jättebra om den får stå några daga r. Basen i en riktig sådan är rotfrukter och tomat med goda kryddor samt ättika eller vinäger.
På tal om köttbullar så producerade vi ca 60000 stycken till julborden på Hotal Gothia och samtliga var hemmalagade. Plus allt annat som var hemma tillverkat inklusive syltor, korvar mm. Handlar om planering och vilja att göra nåt bra av sitt arbete tror jag.
Men men att vara ett "kartongkök" eller nåt bra med mat tillverkat utan en massa tillsatser och annat skit är ju nåt man väljer själv eller? 
Tror och hoppas viljan finns, men det behövs kunskap och ambitioner att fixa mat från grunden. Låter lite bitter eller nåt idag! Tror jag fick kalla kårar och istappar i ryggmärgen på detta möte idag. Rädsla för kunskapen hos sina medarbetare i kombination med makt behov är nog den springande punkten för detta.
Skit tjat nu känns som om jag upprepar mig idag så snart slutar jag skriva för idag och går och ser på Sverige -Island i fotboll på Tv;n istället.



På tal om fotboll så spelade vi på Hotel Savoy i korpen och det var skitkul, men efter en eftermiddags match så blev vi förbjudna att spela mer då tre man skadat sig så de blev sjukskrivna. Gubben (köksis) fick dåndimpen och skrek som en gris att nu är det slut på allt jäkla fotbolls spelande och så blev det. Tråkigt! 

Ok mina vänner känns som om dert blir bra så här!

kramar och pussar till alla som älskar hemgjorda köttbullar!


Hans



































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar