onsdag 23 maj 2012

Ilsk i värmen med två stjärnig mat

Ilsk som ett bi!
Kylrummet för grönsaker var paj när vi kom i morse. Fjärde gången sedan januari. Inte klokt ju!! Innebär massor av tidsspill med samtal och rädda varor. Blir sur som bara den! Kylgubben som var o fixade sa att det är dags att byta, LF (Gbg,s lokalförvaltning) tycker den ska gå ett tag till. De vet nog inte hur jobbigt det blir när saker och ting inte fungerar som de ska. Stress och tungt blir det då grejerna inte håller.
                          Puhh va varmt det är, men va skönt gentemot iskall vind i blötsnö och 2 minus på en hållplats som är felbyggd eller? Njut av det goda för de närmsta månaderna bara rusar fram som de gör varje år. Personligen svettas jag hellre än fryser, men om man ser det jobbmässigt så är det lättare att jobba sig varm än jobba sig sval tror jag.
Pasta Bolognaise var det som lunch idag och som ett litet gott alternativ serverades en kassler-pytt och man säga så här att pytten kunde vi struntat i då ungarna bara älskar pasta rätter.


Har varit och tränat intervall 30 minuter vara inklu. 8 x 30 sek max på löpbandet. Är stolt över mig själv faktiskt och känner i kroppen att det tar på späcket. Kör intervall och styrka olika dagar och tror det passar mig. Nu undrar ni nog vad har detta med skolmat att göra eller?

                                                                      
Jo jag tror att för att orka producera, skapa,ha kul, må bra mm. på jobbet så behöver kroppen tränas. Det är ju ett tungt och slitsamt jobb med massor av förslitningar. Om man då tränar så minskar ju risken att få ont oerhört enligt alla som kan och vet. Har själv jätteproblem med min rygg och skulle inte jag träna så skulle jag nog tillhöra Reinfeldts utförsäkrade skara. 

                   Ingen politisk åsikt i detta, bara konstaterar att nåt inte är bra med detta system. 
Nu om i morgon som blir vår sista soppdag för denna termin. Känns lite för varmt för soppa, men vi hade ju bestämt menyn innan värmen kom. Spenat-soppa med ägg och en matig kycklingsoppa blir det och nästa torsdag serverar vi en salladsdag med kyckling, tonfisk, pastasallad mm. och givetvis med massor av grönt och goda såser därtill.


En liten anekdot om sallader tar vi. Var en gång i Paris och spatserade runt med gott sällskap och vi blev lite småsugna på något att stoppa i oss. På en liten bakgata hittade vi en krog som såg trevlig ut så vi slank in. Om det var språkförbistringar i beställningen eller annat det vet jag inte, men in kom följande på vagn efter vagn. Olika grönsaker skurna jättesnyggt, tillreda fåglar, fiskar, kött av olika slag, såser, råbiffar, grodlår, flambering av små kransfåglar vid bordet (ni vill inte veta vilka!) och jösses va vi åt. Sammanlagt 62 skålar/rätter var det och vi åt tror jag ca 4 timmar och notan ja den var på en mindre förmögenhet. Gud var gott det var och allt sköljdes ned med sommelierens vinförslag.   

Sedan fick vi veta att detta var en två stjärnig krog och tur var det då att vi inte tog en komplett meny. Vi hade nog fått diska för den ett bra tag tror jag.

Dags att ta kväll mina vänner och sova när det är varmt kan vara svårt, men sova och frysa är värre tycker jag!

NJUT NU OCH DET NU OCH INTE SEDAN!  (Tjat jag vet!)


Kramar och pussar!















   














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar