Imorgon kommer Anita tillbaka efter tre veckors sjukskrivning (ryggen) och vi hoppas nu att det funkar för henne. Tekakorna till frukost e ute! Så du vet.
Imorgon kör vi japansk gryta med typisk kryddsättning och givetvis ekologiskt nöt kött. Vill skryta lite för vi leder eko-ligan i Västra Hisingen bland köken. Vi har ca 50-53 % eko i inköp varje månad och hela stadsdelen har lyft sig med eko och det är skitbra! Det ligger en hel del planering och tanke bakom inköpen för att få in så mycket eko som möjligt. Vi arbetar mycket med råvaror från grunden och
kan på så sätt få mer pengar över till eko då det blir billigare att producera på det sättet. En tanke för alla kartong-kök kanske!?
Eko-kryddor finns det tyvärr väldigt lite av och det är något som jag saknar. Hoppas det kommer snart.
Om ni är i Stockholm gå in på Cafe Opera och käka skolmat i veckan för Kock landslaget för skolor lagar mat där och har chockat matskribenterna hur bra maten är. Kul!
Tråkiga bilder idag så vi lägger in nåt kul tycker jag
Vet ju inte om det var speciellt roligt om man varit gäst på den krogen? Hua har bara haft bra svärmödrar genom åren (varit några) och de har alla haft sina positiva egenskaper. En del sämre också!
På tal om goa gubbar så ska jag berätta om några som jag jobbat med och som inte va så bra på svenska språket precis. Min mentor på Savoy hette Reinarth Weiss och han kunde en mening på svenska. Tysk var han och dessertör från militätjänst och en lat typ! (hoppas han inte ser det här Ups!)
-Ärrr du inte kloook din jevel? På bredaste skånska utbrast han om lille Hensle(lille Hans på tyska) gjorde nåt som inte passade honom. För övrigt pratade han tyska med mig om han nu ens tilltalade mig. Enda gången han sa nåt annat och som gjorde att jag förstod att kunde svenska var när lilla jag skulle göra 1,e kocks prov 17 år gammal. Då sa han - Dööödar deij din jevel om du inte klararrr. Min ära står på spel. (klarade mig!)
En tokig kökschef hade jag som hette Leonce Jean.Marie Lafoucade (viktigt med alla namn!)
(Snäll men tokig o 150 cm hög! inte hans fel ju!)
han kunde bara på svenska säga _Do mig tro do! på väldigt fransk brytning. På tal om honom han var den snålaste människa jag jobbat med i hela mitt. Han till och med geleade in överbliven skivad skinka från frukosten och serverade på julbordet. Ger mig tusan på att han skrek på toa! Är faktiskt glad för allt som jag lärt mig genom åren av våra importerade tyskar, fransmän och andra. På tal om det så tar vi en historia till. Vi var två svenskar på min vakt på Savoy en period ( av sammanlagt ca 40 pers) och de flesta var tyskar. En del var lite speciella och hälsade med fasist hälsning på varandra och sa heil Franz Josef. (höger extremistledare i Tyskland på den tiden). Jaja i alla fall blev jag trött på att höra skitsnacket på tyska dag ut och dag in så en dag när jag skurade spisen (gas) med långborste och en trasa. Den började brinna och jag började marchera och sjunga Deutchland uber alles och då tog det hus i helevete. En chefskock jagade mig genom hela huset och ut på gatan där jag sprang ifrån honom. Till slut kom köksis ut och sa att jag skulle gå hem. Det lugnade ner sig efter ett tag, men jag fick byta vaktskift.
Nä blev långa historier idag, men hoppas ni fick nåt utbyte av dem. Har haft kul genom åren och varit med om massor inom restaurang och jätte kul att tänka tillbaka. Om ni har nåt kul att berätta så gör det gärna i kommentarer!
Tränad Bambatant som pensionär! |
Så nu blir det duschen och vattenkamat på min vackra hjässa. Haha!
Njut som fan och skrik av glädje eller av sorg. Det hjälper!
Kram och puss!
Hans
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar