Salladsbordet idag 7/5-12 |
Chili på grönt (tomater, rotfrukter, linser, bönor som bas) var huvudrätten denna gröna måndag. En god potatis gratäng var rätt nr. två. Varvad potatis med spenat, tomat,purjolök och ost samt grädde bakad i ugnen var innehållet och denna rätt var kryddad med salvia. Många tyckte den var mycket god. Kul!
Anita har fått ont i ryggen och vi har en vikarie som heter Nihada och som vi gillar jättemycket. Hon är superbra!
Våra extra utskick till några dagcentraler är över och det kändes nästan lite tomt. Allt blir ju en vana även om det innebär massor av extra arbete. Kul att de var nöjda med oss och att allt fungerade bra.
Imorgon blir det en lite festdag för mig som är född i Småland då vi serverar isterband med stuvad potatis och rödbetor. Längtar som bara den. När det för övrigt gäller landskapsrätter kanske det är en bra ide att ha som lite tema under nästa läsår. Vi har ju många trevliga rätter i vårt land. Tar gärna emot tips på rätter?
Under min tid som kökschef på Hotel Gothia gjorde vi en enorm buffé under TUR -mässan 1989. Vi hade en liten buffé för varje landskap i Sverige med personal i folkdräkter från landskapen. Mycket trevligt och stor uppskattning av utländska gästerna som var på mässan.
Är rätt kul med lite tillbaka blickar på livet inom krogen och annat och funderar på att plocka in lite anekdoter från mitt restaurang liv. Mycket roligt, tragiskt och dråpligt har man ju varit med om.Där fick man lära sig något. Bra!
En liten lista på oumbärliga smaksättningar i kök
1. salt av olika sorter
2. peppar olika sorter
3. olivolja och andra goda oljor av olika slag
4. vinäger av olika sorter
5. lökar av alla sorter
6. örter av olika slag
7. fonder och gärna då hemgjorda
8. kärlek
9. Inspiration
10. Gäster med förväntningar
Och givetvis mycket mer såsom bra kryddor mm. som balanserar upp rätten till fina höjder.
Nu så blir det att äta broccoli med lite olja som kvällsmat. Försöker utesluta kolhydrater så mycket som det går och då och då köra gröna köttfria dagar.
Njut nu mina "änglar" och låt ingen hindra er från att ta hand om det goda i livet!
Kram och puss!
Hans
Jag tycker också om att smaksätta maten med Förväntansfulla gäster.. de har den där extra touchen ;)
SvaraRaderaMen hur var nu det där med kolhydrater Hans? Jag sa till dig en gång att jag skulle dra ner på det, och då sa du att det var jättedumt och farligt för mig..? :)
Sa jag det!? Du är ju snygg och smal och jag tvärtom så jag måste ju dra ner på nåt som gör mig smärt!
SvaraRadera