fredag 4 maj 2012

Power nap i carbonaran!

Fredagseftermiddag och hemma efterben hektisk dag.Tagit en power nap       och nu hällt upp ett underbart glas vin som jag skriver lite mer om lite längre ned i bloggen.
Annars var det en trevlig fredag och vi hade två flickor från Vittra skolan som prao idag.  Emilia och Lisa. Emilia är min sambos dotter, min plastunge eller bonus barn vilket man nu vill kalla det, hon är  i alla fall en go "skitunge" som jag gillar och vill ha som vän. De fick göra diverse ting såsom skära champinjoner till salladen, diska vilket de tyckte var roligast tror jag.
                        
 Vi serverade idag (se bild)

Lägger in ett litet collage från dagen
Skivar champinjoner
Rödbetor rivna med pepparot till salladsbordet
Provsmakning av Carbonaran



I väntan på disk
Intervju av Marcus

Lägg till bildtext


Två disk tjejer
Tror det är nyttigt för barn att se verkligheten lite grann också. Mycket idag är lite skyddad verkstad för barn. En annan började ju jobba när man var tolv alltså. ägg med räkor på smörgåsbordet på Eksjöhofgårds Värdhus i Sävsjö i Småland (min födelse ort) var mitt första jobb, men då hade jag lagat mat med mina mamma i flera år redan. Leverpastej var det första jag tillverkade. Sju år då! (skryt!)
Ok jag tyckte de var skitduktiga dessa flickor också!

Den åttonde juni kör vi grillning på gården för barnen och deras föräldrar. Brukar bli ca 700 personer som äter och vad vi ska servera är lite oklart. Förra året var det ugnsbakad hel carre som vi slängde på grillen samt köttfärs-spett. Till det ett görsnyggt sallads bord med potatissallader och såser till köttet mm. Vi funderar lite på fiskpaket denna gång. Hur de ska se ut det vet vi ännu inte. Ibland måste saker och ting värka fram lite sakta. Tror det blir bra då.
Vårterminen lunkar fram i sin gilla gång och måste lägga in min semester på personec (Gbg,s personaljournal på nätet) Tänker vara lite ledig innan midsommar och sedan hela juli.. Funderar på vad vi ska hitta på för kul nästa läsår. Är lite inne på en världs resa som vi gjorde förra året. Det får också värka fram lite. Snart värk överallt!
Så nu blir det vinprovning!

Valpollicella Allegrini superiore 2010 dricker jag nu och det var som en sakta smekning inne i gommen och ett härligt fantastiskt sniff som gav mig lust känslor. Wow!
Allegrini Valpolicella Superiore salvia, choklad, fat i doft och smak. FEM kockmössor blir det och priset är 99 spänn och värt varenda öre i mina ögon. Nu är ju vad man tycker om vin väldigt personligt. men hoppas alla gillar gom-smekningar som ger rysningar? Nr 6010 på glasbanken!
Så ja undrar just nu vad dagens lista ska vara och då kom jag fram till att jag skriver fem platser i världen som jag gillar mest!
1. min säng
2. i soffan
3. vid datan
4. vid spisen
5. i en vinkällare nånstans

Äsch! Vi tar platser också

1. Lotsgatan i Gbg (mitt hem)
2. Paris (är en underbar stad och suck vad länge sedan jag var där)
3. Göteborg på sommaren, gärna strosandes och gottandes på ute serveringar
4. Vid ett dukat bord med god mat
5. Lissabon. ( var där för några år sedan och föll pladask för denna stad)
6. På stranden nånstans med sol och trevligt sällskap
7. Med en kärlek överallt!
8. I Linköping och Huskvarna samt Kullavik för där bor mina barn
9. Min önskan att få hjälpa fattiga och utsatta barn var de än är
10. Toscana / Chianti oj så vackert det är här!

Blir lite nostalgisk! På tal om annat är nu mera världsförälder via Unicef och hoppas ni också har råd med hundra spänn i månaden? Om inte sök hjälp! Menar nu vuxna människor som arbetar och har hälsa och de har nog råd med detta tror jag?  Tycker det är jätteviktigt att vi slåss för alla ungars rättigheter.

Blev en låååååååååång blogg idag, men va tusan e la fredagsglädjen eller vinet som sparkar igång inspirationen. Vem vet?

Njut nu  (jäkla tjat jämt eller?) av det goda här i livet och glöm inte att slåss för det som är rätt!

Kram och puss när och om ni vill kanske!


Hans


PS Vinet är faktiskt så mjukt och lent som en La Tota! (gissa vad det betyder om ni kan?) DS
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar