- Tack vi har stekt det hela natten sa jag
- Aha det är därför du har påsar under ögonen då sa hon.
Haha vad svarar man på det? De är underbara och har kommentarer som är båda kul och underfundiga. Barn är små sköna kul människor med go humor.
Hon trodde kanske vi jobbat hela med detta hela natten och inte låtit ugnen sköta det arbetet.
Vi serverade fläskytterfilet lågtemperatur stekt på 60 grader i ca 16 timmar över natten. Sedan kör vi upp det i kärntemp 70 + och sedan får det vila. Tranchering sker i matsalen när gästerna kommer och det är fräscht som bara den. Till detta serverade vi saltbakad potatis och en kall vitlök och ört sås. Så gott!
Nu är ju fredag och då kör vi väl lite vintestning eller? Jodå det blir det
och då en Montepuliciano d´Abruzzo 2010 dal tralcetto. nr 30 23 på bolaget.
Faktiskt Spendrup som importerar och doften är fat med inslag av färska örter, körsbär och kakao kan jag förnimma. Smaken är behaglig, men dör lite fort i gommen. Tanninerna är välbalanserade möjligt kunde det vara lite mer smak av allt överhuvud taget. ger det 3 Kockmössor av fem möjlig. Är lite besviken faktiskt!
Man kan ju inte få allt för 99 spänn, men lite mer kanske.
Annars idag har vi haft en vikarie för Anita som shoppar loss i Ullared och då kom Nihada och jobbade. Hon har varit hos oss flera gånger och vi brukar be att vi får henne som vikarie då vi gillar henne både som person och sättet hon jobbar på. Dessutom behöver vi ju aldrig visa hur det funkar utan hon kan ju. Vi har under denna vinter varit tvungna att ha vikarier på grund av olika skäl och då är det oftast nya hela tiden. Det tar otroligt med energi att visa tillrätta och få igång personen så att det flyter på och man kan göra annat. Vi blev ju en ny organisation (intern service, kök, städ, vaktmästeriet) i januari 2011 och ja innan fixade vi allt själva och det funkade verkligen lite mer smärtfritt med det mesta. Kommer nog bli bra så småningom kanske, men det verkar ta tid! SUCK!
Känns som om man blir trött på kommuner ibland. De som bestämmer borde kanske praktisera i ett privat företag som inte har råd med all denna röra innan beslut fattas! Konkurs tror jag det blev ganska snart då!
Skit samma min rädsla består i mest att vi blir tvungna att tillverka all denna "skitmat" i halv och helfabrikats form som man ser på en del skolor. Gemensam matsedel och all kreativitet bara slängs ut. Om denna dag kommer då ska i alla fall jag slåss mot detta så länge jag bara kan stå upp. Media, föräldrar, kändis kockar ska mobiliseras till max.
Allt handlar ju egentligen inte om min inställning om vad jag skall producera utan vad vi serverar till våra barn och att vi måste slåss för mat utan tillsatser och barnens väl och ve! Sedan vill ju jag ha kul på jobbet genom att vara kreativ och få ge glädje i form av mat, service och miljö.
Är verkligen fantastiskt hur mycket skolmaten diskuteras just nu och hoppas det kommer positivt av detta?
Nä nu blir det en lista och då tar
vi varför fredagar är jobbiga
1. Måste ju dricka vin är ju självklart ju!
2. Ut på After work (inte varje fredag och det är kul också faktiskt!)
3. Mat- tjat. Vad ska vi äta? Funderar på och banta på fredagar!
4. Choklad behovet som bara stiger hela dagen
5. Ser en lång helg framför sig, ´fast man vet den kommer gå så fort
Suck ! igen. Finns ju mycket positivt med fredagar också t.ex att man vet att lördag morgon har jag sovmorgon och behöver inte lägga mig tidigt.
För övrigt så önskar jag er allt väl ni som vill, kan och orkar protesterar mot all form av nedvärdering av andra människor oavsett hudfärg, sexuell läggning, religon eller annat!
Njut nu av livet för det ska jag. Jobbar inte förrän Onsdag nästa vecka så vi får se om det kommer nån blogg innan dess.
Ni som har åsikter om det jag skriver kommentera gärna, Vill ha diskussion med er ju!
Så om igen njut nu och vänta inte!
Kram och puss!
Hans
PS Nu njuter jag av mitt vin test. Kanske bra ändå eller bara alkoholen som påverkar? Vem vet skit samma gott är det just nu! DS
Fenomenet med vin som "växer" desto djupare ner i flaskan man kommer är ju synnerligen intressant. Är det så att vissa viner faktiskt kräver en viss startsträcka innan de kommer till sin fulla rätt, eller är det bara alkoholen som talar? Därom tvistar de lärde!
SvaraRaderaBorde också vara av intresse vid vinprovningar, då kanske vissa viner behöver mer än en svängom i gomen för att blomma ut?
Haha så kan det nog vara. Vissa viner kommer inte längre än till starten. Vinprovnings start efter en ½ flaska vin låter intressant. blir nog trevligt och bra!
SvaraRaderaHans