Det första som slår mig är en doft av lavendel och choklad med tydlig fatdoft. Russin tror jag också det finns som bakgrund nånstans. Ungt men klart att inmundiga ändå. Fylligt och välbalanserade tanniner.
Tänkte jag ska sätta betyg på det som jag provar och då 1-5 kockmössor . Då bedömer jag om jag tycker det ett bra vin för pengarna och om jag vill rekomendera det.
1 = tveksamt till kö
2 = Nja kanske
3 = ok men inte mer
4 = Bra köp prisvärt och värt att köpa fler gånger
5 = Ingen tvekan köp på och njut!
Passitivon ger en 4, a för det var helt i min smak och det känns nästan som om man är i Puglia.
Nu så blir det mer om dagens ansträngningar på jobbet med framför allt smakens upplevelser på olika människor. Finns en del som hävdar att barn skall ha mindre kryddor i maten för att de inte tål stark mat. Ok möjligt att det finns barn som inte är vana vid kryddig mat, men faktiskt vi föds med samma smaklökar på tungan och lever med det hela livet. Sedan måste man givetvis vänjas vid hettan och det succesivt. Men som vissa i min omgivning säger att barn inte tycker om stark mat de är ute och cyklar. Har under mina tre år inom denna här verksamhet fått oerhörd respons på min kryddsättning och att jag fått många att uppleva nya smaksensationer. Många barn sexåringar har kommit och sagt det är inte starkt när jag själv tyckt det varit på gränsen.
Anledning till att jag skriver om detta är att idag serverade vi Chicken Thai och då i versionerna medium och hot (verkligen het!). De flesta tog ju medium och några den hetta. Valmöjlighet tycker jag är bra och de som satsade på het var lyriska och sa - de va la inte starkt! Sedan drack de flera glas med vatten och kippade efter andan. En person som inte är barn tyckte definitivt att vi inte skall servera barn så stark mat. Försökte med att barnen har ett val och kan välja. Det argumentet gick inte hem utan hon blev uppeldad och påstod till slut att vi har chili i allt. (sur.......!) Skit samma vi har ett varierad utbud av smaker och ett mycket brett utbud av rätter och ca 90% av våra rätter innehåller inte starka kryddor, men många andra kryddor.
Vill också säga att som matlagare på en skola har du ett ansvar att din mat uppfyller alla krav som finns, men också att utveckla dina gästers mat och måltids upplevelse.
Nä nu så drar vi en lista (Gu så jä... gott det här vinet var. Blir det felstavningar så vet ni vad det beror på)
Blir vad som är kul på helgerna och inte kul (ingen rangordning)
Kul
1. Sovmorgon och power-napp på eftermiddagen i soffan
2. Prova vin och äta god mat. (gärna i trevligt sällskap)
3. Slappa och sappa i soffan o bara va
4. Laga mat om man har gäster som uppskattar god mat
5. Promenera och lite meditera i gott väder
6. Vara lite kulturell. (konstnärsdagar i Majorna i helgen)
7. Bara vara
8. Se på bra film
9. Ut o parta ibland med trevligt sällskap
10. Träffa mina barn (dock för sällan då de bor på annan ort)
Inte kul
1. Städa
2. Diska.
3. Tvätta
4. Handla
5. Städa förråd (kanske imorgon)
6. Bli tjatad på
7. Inte få se på bra tv
8. Höra att du måste göra det o det!
9. Dricka fesljummen öl
10. Umgås med tråkiga människor
Undrar om han är är kul o umgås med? Tror jag! En festprisse tror jag |
Så nu mina vänner nu tar vi helg och skiter i det mesta eller? Fick just nu lite skit för att jag inte lagar mer mat på helgerna, men va fasen jag producerar fysiskt och psykiskt mat mm. 40 timmar i veckan. Då behöver man bara vara och slappa så mycket man kan.
Jaja ska la laga nåt gött imorgon ,men på fredagskvällen är man ju bara utpumpad känns det som och jag vet att alla som jobbar för fullt känner lika dant. Vill dock påpeka att allt slit uppvägs till 100 % av den respons man får av mina gäster!
Njut nu alla som har vett att göra det
>Kram och puss om ni vill! Hans
Håller helt med om barn och kryddor! Folk är livrädda för att det ska smaka något men proppar gärna i sina barn massor av halvfabrikat fulla med tillsatser och kemikalier...
SvaraRadera