torsdag 13 september 2012

Soppa på en spik! Nej Grönkål

Grönkålsoppa som i Tyskland. Kan det vara nåt att stoppa i barnen? Jodå de älskade det totalt och de åt och åt och hävde ur sig positiva kommentarer om denna soppa.
grönkål
Skitkul, men det smakar ju lite åt spenatsoppa som barnen också älskar. I denna soppa serverade vi rimmat rökt fläsk som spetsade till det lite grann. Som andra soppa serverade vi en god krämig majssoppa.
Idag beställde jag på Göteborgs inköpssystem winst för första gången och blev så exalterad över att det var kul och lätt så jag klämde till med inköp av tre leverantörer på en gång. Det kommer väl ta lite tid innan man behärskar systemet till fullo, men jag är positivt överaskad.
Mycket överskådligt med priser och mängd samt även den totala inköpssumman.
Nog om detta för nu tänkte jag skriva lite om det som händer inatt! Inget snuskigt utan nu i detta och inatt så steker vi 70 kg ekologisk karre på lågtemp alltså 60 grader i totalt 16 timmar. Det blir så mört och saftigt och när vi kommer på morgonen drar vi upp det till en kärntemp över 70 grader för det är ju fläskkött. Sedan får det vila tills vi trancherar köttet i matsalen bland barnen. Till detta godis serverar vi plommonsås och varierade potatis-tillagningar.
LF (lokalförvaltningen) tycker inte om att det går maskiner på nätterna, men va tusan en av Göteborgs mer kända krogar (Hos Pelle) kör varenda natt utan problem så jag förstår inte vart problemet ligger? Kanske bara okunskap tror jag!
Långkok har vi gjort i alla tider och det blir ju ett fantastiskt slutresultat och det måste väl vara viktigt eller?
Skitsamma tar väl risken att få skäll då! Är ju van att ta egna initiativ och tar mitt fulla ansvar för mina handlingar. Som ett tillägg kan jag nämna att innan vi fick intern service så var jag på en föreläsning med Pelle Danielsson om detta och det i skolornas regi. Suck ja tiderna förändras!
Långkok på gång.
Om min blogg känns lite rörig så beror nog på att jag är lite nervös inför nedsläpp i elitserie premiären. Skitkul, men jag är alldeles för känslig av hur det går och egentligen skulle jag bry mig lite mindre, men det går bara inte.

Lite som det kan se ut ibland!

På tal om annat så twittrade jag om tiderna för barnens lunch att det var stressigt och ont om tid mm. och nu fick jag positiva reaktioner från pedagoger som mailade mig och de sa att eftersom de är stressade av att serva barnen med allt, få en ljudnivå som är acceptabel och dessutom äta själva så håller de med mig om detta. En pedagog påpekade att ofta är det schema läggaren som inte vill eller kan förändra upplägget så att barnen får mer vettig tid att äta.
Om vi nu skulle förlänga lunchrasten med låt säga 5 min per grupp så skulle det bli ca 30 min längre
serverings tid. Protesterna är då ofta att barnen blir jättehungriga. Enkel lösning! Vi står för en extra förmiddagsfrukt och vi ändrar vårt arbetsschema så att det funkar praktiskt och givetvis måste pedagoger/rektorer också lägga sitt strå till stacken och förändra delar av arbetstiden.
Handlar nog mycket om vilja och jag undrar hur många vuxna som skulle acceptera barnens matmiljö? Inte många det kan jag lova, men ungarna ska stå ut. Sedan undrar man varför barn får ät störningar mm. Kanske detta är delar av svaret?
Nä nu blir det hockey och jag har funderingar på blogg på lördag med nåt gott vin som vi testar.

Ha en go kväll även om ni inte håller på mitt hockeylag!

Puss och Kram

Hans






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar