tisdag 18 september 2012

2,8 & 2,9 på 500. Det ni!

2,8 kg igår och 2,9 kg idag tallriks skrap på ca 500 ätande varav 460 barn! Det ni är så braaaaaa! Blir otroligt glad att vår lilla "tävling" får sånt gensvar. Visserligen hägrar goda deserter i januari om snittsvinnet är under 3 kg fram till jul per dag.

Igår var det vegetariskt för hela slanten och vi serverade pasta med spenatfräs och god tomatsås samt stekta risnudlar med massor av grönt i med lite hetta. Gott tyckte många fast det var grönsaker. Finns barn som säger att de aldrig äter grönsaker, men då vet de inte hur mycket vi "lurar" i dem via maten.



Denna dag serverade vi en krämig korv stroganoff med ris eller ett skit-gött mos med örter och även kokt potatis fanns att tillgå. Passionerad Pak.Chou pytt med kött och härliga kryddor var alternativet. Så gott med stroganoffen och moset. 
gratinerat örtmos
Imorgon blir det kinesisk lökstekt hoki file och nån koljarätt som får värka fram under natten. tror det blir med spenatbädd och vittvinsås. (återkommer om detta)

Är nu inne på mitt tredje läsår på Lilleby skolan och det är inte klokt så fort tiden går. Tycker utan att skryta att vi har kommit långt i många hänseenden när det gäller matkvalite, service och miljö. Sedan finns det självklart mer vi kan bli bättre på och funderar på att vi ska sätta ner en självkritisk lista på det som borde bli bättre. Det är ju så att den dagen när man klappar sig själv på ryggen och är nöjd då går det sämre. Man måste se framåt och sträva mot nya mål.
För mig är ju mitt arbete inte bara ett jobb för att få lön utan även ett sätt att arbeta med mina olika sinnen och få den stimulans jag behöver på olika sätt för att må bra. Är tyvärr inte skapt för att bara göra mitt jobb och skita i resten, det går bara inte. Känner ett jätte ansvar för att servera barnen mat med kvalitet och ge dem upplevelser i form av måltiden på många sätt. Realist måste man ju vara och inse att en del barn och vuxna tycker det är ointressant med måltiden  och de får man helt enkelt ge näring och skita i vad de tycker då de aldrig får in en njutning i det goda i detta.


Ok nu lite bilder bl.annat på hur salladsbordet sett ut denna vecka.........












Om det är någon som läser det här som är nyfiken på oss så är ni hjärtligt välkomna att äta lunch hos oss. Visst ljudnivån är hög, men det blir ändå trevligt det lovar jag och maten vi gör är jättebra och det vet vi utan att skryta! 
Så kom gärna mellan 10.50-12.15 (bäst ca 11.45 då det är större barn som äter då) Ring om ni vill veta vägen!
Snart mina vänner är det kväll och jag tänker se på Zlatan spela fotboll och hoppas det också blir en bra njutning. 
Så njut ni med av allt det goda och kämpa emot fusket i köken så blir ni komna till kockarnas himmel. (tror det finns en sådan för alla som ger kärlek till sin matlagning)

Pussar och Kramar

Hans





















Vi tar även vår meny för denna vecka och slänger in här. kina är vårt lilla tema denna vecka och då blir det köttbulle rullning te fredag då vi servera kinesiska lejonhuvuden som är jättegott!


Menu Restaurant Le Chef
Vecka 38 /Kina som tema.
Kinesisk mat är ju så mycket annorlunda än vad som försvenskats på kines krogarna i Sverige. Hoppas vi kan visa det här
Smaklig måltid!
Måndag: ”Kålrot mm”
Pasta i spenaten. Alternativ givetvis!

Tisdag: ”Svensk Husmanskost”
                             Krämig Korv stroganoff
Alternativ serveras!
                            
                                       
Onsdag:  ”Feskdag”
Kinesisk lökbädds-fisk med ingefära
Alternativ serveras!

Torsdag: ”Söppa” Sverige och kina
Säsongens första Ärtsoppa med fläsk
Peking soppa.


Fredag:   ”Fredagsgött” Kina
                             Kinesiska lejonhuvuden (Köttbullar i kål)
Alternativ serveras.

Njuta av måltiden är en rättighet!





















1 kommentar:

  1. Helt fantastiskt salladsbord och vilken fantastisk kreativitet som finns hos dig och ditt gäng!

    SvaraRadera