måndag 3 september 2012

Högrev och ont i latmasken!

Så vart det måndag igen och full rulle kan man säga. Anita stukat foten så det blev att jobba på tre och i och med vår rutin så funkar det ändå. Alla jobbar för alla så är det lättare. Tog en hel dag innan intern service fixat en vikarie för resten av veckan. Inte mycket som var bättre förr, men åtminstone vikarieanskaffningen gick bättre då jag själv ordnade det. Nu får man inte! Inkompetensförklaring på hög nivå av människor som enbart e maktfullkomliga helt klart.
Lång väntan på samtal om vikarie!
Vi har infört små smakskedar som barnen får ta och prova rätterna med innan de tar mat och det är mycket uppskattat. Meningen är ju att de i slutändan ska slänga mindre mat. Vi får väl se om det har någon effekt? Positiv respons i alla fall både bland barn och pedagoger.
Idag körde vi in vår lätta porslinstallrik på mellanmålet och nu försvinner de ohygieniska plasttallrikarna helt. Skönt o slippa se barnen leta efter tallrikar som inte är missfärgade.


Vet jag lovade fota mer och imorgon kommer en bild på våra nya tallrikar!
Idag var det "kålrot mm" som är vår rubrik på vår vegetariska dag. En grön jambalaya och nudelwok med grönsaker var det på menyn. Mycket uppskattat och kul när barnen äter våra gröna rätter med entusiasm. 
Idag har vi kokt högrev enligt alla konstens regler till pepparots kött som vi ska servera imorgon. Hua det är så gott och kul med klassiska svenska rätter också. Oj nu fick jag ett mess från intern service. Hurra! vi får en vikarie imorgon gu va bra att vi kan arbeta i en normal takt. Mmmm går väl att diskutera vad normal arbetstakt är också. Är ju av den uppfattningen att skillnaden på privat och kommunal regi är enormt stor. Är lite fortfarande att en gräver och på tittar på i den kommunala verksamheten. Skulle ett privat företag drivas lika o-proffessionellt så vore det snart konkan det kan jag lova.



Får väl skit för denna åsikt också, men va fasen får ju skit för att jag säger vad jag tycker ändå så kan lite skit till.
Suckar och gnäll tycker jag att man ser mycket i skolans värld. Både bland pedagogisk personal liksom andra yrkesgrupper. Verkar som om det mesta är besvärligt och jag saknar det som jag är van vid nämligen glädjen och kärleken till vad man uträttar. Vi är ju här för barnens skull och då måste det ju var det primära och inte att  jag ska ha det så bra som möjligt och sko mig och smyga undan arbete och sucka och gnälla.
Om man inte trivs med sitt arbete för att kvalitet och kraven ökar då tycker jag att man söker sig därifrån eller?
Känner att det här jäkla gnällandet som man hör hela tiden påverkar mig mycket negativt och att jag får en trötthet inombords då jag lastas hårt i själen av det. Suck!
Mitt vilja är att göra så bra jobb som möjligt och då med barnen som utgångspunkt och inte min egna lilla latmask som gnager.
Har alltid (nästan) arbetat med människor som vill göra nåt bra och eftersöker att utvecklas och det oavsett vilken ålder man är i. Går väl att se framåt fast åren gått! Eller?

Nä nu surar vi inte mer, men får väl hålla för öronen imorgon när de läst det här! Skiter i det! Har rätt till en åsikt och tror att den som reagerar känner sig träffad!
 Nu tar vi nåt kul istället och pratar mat som vi älskar och jag tänkte slänga ihop en lista på mat som jag bara älskar och måste äta ibland och kan längta ihjäl efter.

Nr 1.
Rotmos med korv eller fläsklägg, bringa och god senap.
Nr 2.
Isterband med stuvad potatis och rödbetor.
Nr 3.
Sill och snaps så gött!
Nr 4.
Falukorv med stuvad spenat. (ätit idag!)
Nr 5.
Creme brulé, alt. creme caramel.
Nr 6.
Blodig biff.
Nr 7.
Fisk i alla former som är lagat med kärlek och omsorg.
Nr 8.
Saknar mest min mammas söndagsstek med alla underbara och hemlagade tillbehör.
Nr 9.
Råbiff var länge sedan. Bäska och kall öl därtill är en höjdare!
Nr 10.
Ostron. Oj så himmelskt det är.
Nr 11.
Blåbärspaj med lättvispad grädde. Mums!
Nr 12.
Grodlår som i Montmartre, Paris. E helt sagolika.
Nr 13.
Pariserbullarna man käkade på hålltimmarna i högstadiet.
Nr 14.
Restaurang lé Prieure, s ankleverpaté. Är nog det godaste jag ätit kanske?
Nr 15.
Min observera min bearnaise sås. Den e suberb! luktar det illa?

Ok ingen rangordning ovan och det finns mycket mer, men då får jag skriva hela natten och det orkar jag inte. Finns så god mat och tjat som vanligt men den godaste ingrediensen är kärlek!

Hoppas ni nu tar tag i livet och NJUTER av det goda som erbjuds. Ibland är ju det svårt och då tror jag att man måste hitta små ljuspunkter i tillvaron och god mat och dryck kan vara några av dessa.

Så nu pussar och kramar till er alla som vill!?

Hans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar