Tänkte att om en stund så ska jag prova ett gott vin, ska bara vakna lite till och få med mig huvudet i detta. Tar en stund att väcka hjärnan nu för tiden!
Igår så serverade vi "nattstekt" karre med tysk plommonsås och lite urval av potatisar till det. Köttet gick åt i mängder och det är kul att våra gäster uppskattar när vi trancherar i matsalen.
På måndag startar vår "tallrikssvinn" minsknings tävling och det ska bli spännande att se hur barn och pedagoger tacklar detta. Finns nog vissa som ser det bara som ett extra arbete och med andra ord onödigt.
I alla fall så är förutsättningarna följande....
Max tre kilo svinn i hinken på skoldagar i snitt under höstterminen.
Om det blir 3,0 eller mindre så serverar vi en dag i januari en dessert buffé som är ett frosseri på hög nivå.
3,1 så blir det noll dessert.
I anslutning till diskinlämning finnes en tavla där vi skriver antalet kilo så barnen ser hur vi ligger till.
Tror detta blir bra och jag vill poängtera att vi har lite svinn mot många andra skolor, men min version är ju noll.
Nu har jag öppnat vinet och det lovar gott. Hade tänkt köra spanskt, men hittar inget så där jättekul så det blev något annat. Återkommer om detta strax!
Lite bilder från veckan kommer här......
Varför blev det inte spanskt vin då? Jo är nog lite för ointresserad av dessa och sista åren efter att jag slutat med att sälja vin så blir det väldigt lite spanjorer. Rioja viner blir ofta lite för mycket att tugga på en ekplanka med vaniljton då de ofta är för hårt lagrade. Kanske lite dumt det finns säkert mjukare tuffa viner därifrån också. Bodega Lan är en gammal favorit producent, men inte testat på ett tag.
Vad blev det idag då? Jo en av mina absoluta favoritproducenter i Kalifornien Robert Blue och då
deras Bonterra Zinfandel 2010. Ett eko/ krav märkt vin från Mendocino county.
Vad ska man säga om detta då? Luftat nu en stund och ja det doftar så härligt av fat och lakrits. körsbärstoner och ja ett helt underbart vin. 139 svenska kronor kostar det, men värt varenda öre utan tvekan.
Har provat deras chardonnay ett kraftigt vitt vin som till och med går bra att servera till rödvinsås. Så nu betyg då ....
Mmmm ofta femmor i vinprovningen undrar om jag ska ta lite mer osäkra kort nästa gång.
Jaja om ni har pengar så köp detta underbara goda trevliga vin!
Lyssnar på hockeyn samtidigt som jag bloggar och det är lustigt att bloggen och vinet tar överhanden just nu! Konstigt, men kanske bra eller?
Låter i alla fall som det är en bra match i Jönköping och att spelet böljar fram och tillbaka.
Lite längesedan jag berättade nån kul anekdot från förr (är ju skitgammal!. Nä stannade vid 32 ju!)
funderar på vad man kan berätta så det blir intressant för er att läsa. En del man varit med om dessutom är ju inte så bra att skriva om kanske.
Häromdagen kom det på nyheterna att alkoholen fortfarande flödar inom restaurang branchen. Trodde det var värre förr. Kan ju ha fel, men upplevt att inom "bra" krogar så är det ju noll med alkohol då kraven är större på kockar och andra på att prestera.
Kommer ju ihåg en del hemska grejer om detta t.ex en kille jag jobbade med och som var sjutton när han klassades som alkis. (mellisarna flödade efter rusningar på kvällarna och en del klarade inte av det) Chefskockar som enbart var vita en vecka om året och då slogs man om att få semester då dom var helt livsfarliga (stryk fick man då!). Om man nu fick jobba med dom då så gällde det att vara på sin vakt.
Kockar som alltid i kaffekoppen hade sprit eller maderia då det såg ut som kaffe. Kockar som rörde i kastrullerna och samtidigt knappt kunde stå.
Tror att mycket med alkohol och droger kanske ökat på nattklubbar och typ enklare ställen där inte kraven är så höga på prestation.
Oavsett vad man sysslar med så gäller det att ha respekt för alkohol och annat och personligen tycker jag att bry sig om hur andra mår är en bra början kanske.
Skulle här gärna berätta vissa fyllo historier, men då skulle både personer och anhöriga känna sig utlämnade så det struntar jag i.
Ni kanske tycker det är konstigt att jag i samma andetag skriver om goda viner och påvisar det allvarliga med alkohol, men det beror på att njuta av vin är inte samma som att missbruka alkohol!
"Alkohol är ett lösningsmedel, men löser inget ändå!"
Filosofiskt eller hur? Var nog vinets påverkan kanske?
På tal om det ett så braaaaaaaa vin är denna Bonterra!
Nu är det dags att besluta om vi nu ska tävla i Arla kossan eller inte. Kräver lite engagemang i anmälan mm. Kvaliteten har vi ju, men det kommer att kräva lite mer tid än vanligt.
Ja vi har ca 1 månad till på oss att besluta hur vi ska göra så tanken får vila ett tag till. Gäller ju att få till en ansökan som väcker lite nyfikenhet på oss.
Ok mina vänner dags o se vad denna lördagskväll erbjuder i form av mat och andra njutningar. Blir kanske att ut o käka och sedan kanske lufta de vackra dansbenen!
Go lördag mina vänner och för tusan NJUT NU av denna vackra september lördag!
Pussar och Kramar
Hans
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar