Frukost med ägg-knäcke mackor och fil + granatäpple och givetvis gott kaffe. Mums att sitta och njuta av detta efter att precis varit ute med mina hundkompisar Shakira och Kiara. De är så snälla och dessutom stora personligheter.
Blev ingen blogg i fredags eller igår då annat kom emellan som jag inte kan berätta om här.
Ser tillbaka på tre veckor nu med fullt ös på jobbet. Känns som om våra nya rutiner borde sätta sig, men tar nog lite tid till. Känns bra att vi nu fått igång smakskedarna och att barnen verkar gilla att äta på porslin.
Känns som om hösten gjort sitt intåg på allvar nu och man får börja fundera på varmare kläder och speciellt på morgonen (natten) då man ska åka till jobbet. 05.15 står jag ute på hållplatsen och huttrar och Karl-Johans gatan är som det verkar ett riktigt blåshål och vi ska inte prata om hållplats järnvågen. Där känns det som om man står i nån vindtunnel ibland.
Funderar också på hur man kan konstruera hållplats - busskurer som istället för att skydda ökar vindturbolensen drastiskt. På Torslanda krysset har vi en rund med flera ingångar och när det blåser / regnar så är det värre inne i den än utanför. Tror att designen var viktigare än ändamålet!
Hittade ingen bild på den, men ska ta en själv om jag kommer ihåg det. Är ju lite trött på morgonen ju!
Veckan som kommer är det Tyskland som är vårt tema när det gäller länder och ett kök med mycket släckt med vårt och ganska robust. Är ju "uppvuxen" med tyska kockar och det är nog både positivt och negativt. Det positiva är ju att man lärde sig att aldrig fuska och att vara minutiöst förbered och preppad inför stundande arbete. Negativa är väl vissa som som inte förstår att vi har en liten annan kultur och inte är mindre värd än deras. Nu vill jag bara säga att jag har träffat på otroligt trevliga och sympatiska tyska kockar också.
När jag jobbade på Savoy i Malmö och året 1974 var det av 84 pers. i kök och kallskänk mer än 50 % tyska kockar. Några fransoser, sweitzare och en tokig spanjor samt några från andra länder. Vi svenskar var en av minoriteterna och det var ju inget problem för mig. Språken haglade och speciellt om några råkade i luven på varandra så lärde man sig de olika ländernas svordomar.
Har denna helg testat lite vin och köpte en Musella Valpolicella 2010 för 99 spänn och drack denna igår em. och jag är lite blandad i mitt omdöme. Den var ok, men kändes som om den får ligga till sig ett tag för att komma till sin rätt. 70 % Corvinna, 20% Rondinella och 10% barbera innehöll den och jag ger den Tre mössor av fem. Om ett år eller nåt får den säkert mer!
Så igår kväll så gick jag in i mitt lilla förråd och tog fram en flaska av hög klass nämligen en GEMOLA 1999 Colli Euganei Rosso. Ett så kallat superbordsvin från Italien. Vignalta.
O herregud vi drack den utan mat och om man vill ha kraft och muskler av ett vin då ska man prova ett sånt här vin. Druvorna var 70% Merlot och 30 % Cabernet och fem Fem utan problem!
Nästan så man blir religiös på kuppen så bra var det!
Härligt med upplevelser utöver det vanliga och att lilla jag får enorma kickar av detta vin och det sporrar mig att hitta fler underbara vin upplevelser. Mat kan också ge mig sådana här härliga upplevelser och det kan vara så banalt som när Marcus häromdagen fick till en blomkålsoppa som bara var så god. (Härligt när ungdomarna lär sig!)
Så nu får vi ta och njuta av denna söndag och se vad den ger. Hoppas inte söndagsångest utan lite mer glädje och som jag funderar på ett pass i gymmet så att kroppen får sitt också.
Passa nu på ni som är lediga att njuta av detta och se till att vara rädd om det ni tycker är viktigt!
'
Kramar och en hel pussar om ni så vill till er!
Hans
PS. Ok nu kommer här menyn för nästa vecka.......
Menu Restaurant Le
Chef
Vecka 37
Tyskland är vårt
tema denna vecka. Rustik mat med kött och korvar och mycket spannmålsrätter är
vanligt i detta kök. Stuvade grönsaker och mjölksyrade grönsaker är vanligt.
Smaklig måltid!
Måndag: ”Kålrot mm” Tyskland
En annorlunda
surkålsrätt, samt ett alternativ.
Tisdag: ”Svensk Husmanskost” Småland!
Isterband
med stuvad potatis och rödbetor.
Alternativ serveras!
Onsdag: ”Feskdag”
Två goda och
härliga fiskrätter serveras
Torsdag: ”Söppa” Tyskland
Tysk grönkålsoppa
med fläsk
Alternativ
serveras.
Fredag: ”Fredagsgött” Tyskland
Gegrillt
schweinefleisch. Helstekt karré.
Alternativ serveras.
Njuta av måltiden är en av livets tillgångar! DS.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar