På hemvägen från jobbet så träffade jag på en gammal vän (rektor) som kramade om mig och sa vad kul det är med din skola med den maten ni presterar. Jaha sa jag hur vet du det då? Jo läste på GP om skolor och såg att ni fick betyg bästa skolmaten i Gbg och då googlade på dig och hittade då din blogg. Kul med lite respons på vad vi gör av människor inom skolväsendet.
Gretas korvlåda! |
Såsom andra rätt vart det ugnsomelette med potatis och pastrami. Gött det med och korvlådan var verkligen uppskattad.
Skurna grönsaker till lasagnesåsen. |
Grönsaksås |
På fredag om allt funkar som det ska så kör vi desserterna (belöning för lite svinn) och vi hoppas verkligen alla står på fötterna så inte sitter i "skiten". Är ju vanligt numera tyvärr!
Såg igår på text tv någon undersökning om mat på förskolor och då serverade de 75% hel och halvfabrikat på en tre veckorsperiod. (ca 11 dagar av 15!) FY SKÄMS! Undrar då vad serverades de 4 andra dagarna?
Om man inte lagar mat varje dag utan bra sporadiskt var blir det då för kvalitet? Mmm katastrof tycker jag det här är faktiskt!
Sucka är väl det enda man kan göra. Tycker inte att det oftast är matlagarens fel utan de som bestämmer i kommunerna och tillåter det här. Men de bryr sig nog inte om det så mycket utan de har väl fullt upp med att klia varandra på ryggen!
Nä nu lite bilder från igår och idag
På tal om min mamma så tänkte jag skriva ner lite rätter som jag förknippar med mitt barndomshem och då lite mamma mat och lite pappa mat. (min pappa var ganska värdelös att laga mat, men äta det var han bra på)
Pölsa med rödbetor. Vi bara älskade det jag och min pappa.
Sill. Min mammas inlagda med sillspadet hon färgade lite med rödbetsspad, Ojoj så god!
Söndagsstek med potatis, gräddsås, gel, grönsaker och man åt så man nästan sprack.
Brylepudding. Så god att jag fick en egen! Familjen en det ni!
Stekt korv med stekt potatis det älskade min pappa och jag älskar det fortfarande!
Rotmos. Säger bara fläsklägg och spadet från kokningen i moset. Det var så gott så ibland längtar jag ihjäl mig efter det.
Julens mjuka havrebröd/kakor varma med smör på. Kunde äta hur många som helst!
Jämtländskt tunnbröd. Mamma var från Frösön och hon skickade efter brödet (en stor låda) till varje jul.
Fylla det med sylta och heminlagda rödbetor och göra en rulle och sedan mumsa isig det. Jösses inte mycket som slår det vill jag lova.
Kallskuret kött på sommaren med god hemgjord Caesar dressing och nykokta primörer från vår trädgård.
Köttsoppa som puttrade och puttrade och som med ostmacka till var en ljuvlig upplevelse.
Tusan blir så hungrig nu!
Kan säga så här att fuska med maten det förekom aldrig i mitt barndomshem utan rejält och lagat med massor av kärlek var det.
När mina föräldrar vart äldre och jag kom ditt med min egna familj så sa alltid mamma att ni får ta det som det är kan inte laga mat längre. Jösses så gott det var och mina ungar pratar än idag om hur god farmors mat var. Hon blev väl osäker på sig själv med åren.
Kul när mycket av mina barndomsminnen förknippas med mat och det är ju min mammas "fel" eller förtjänst att jag började i kök.
Blir lite nostalgisk och jag saknar efter tio år mina föräldrar mycket. (inte bara maten!)
Sävsjö Stadshotell där jag tog mina första steg inom restaurangbranchen. Vill bara poängtera att efter nian så stack jag från den här hålan! Fast goa minnen har man ju ändå härifrån en hel del!
Nu slut för idag mina vänner och kom nu ihåg att NJUTA och att minnas är också en njutning och se möjligheter i framtiden från det som varit är en konst!
Pussar och Kramar!
Hans
MENU
VECKA 4 – 2013
Måndag : ”Färs & Tvärs”
”Barnens & Hans
Favo-Köttfärssås med pasta. /Alternativ serveras!
Tisdag : ”Feskdag”
Två goda fiskrätter
serveras med kärlek!
Onsdag : ”Kvack”
Kyckling a`la
Else-Marie. Alternativ serveras!
Torsdag : ”Gött o blandat”
Nudelwok med
januari-grönt och het korv. /Alternativ serveras!
Fredag : ”Fredagsgött
med Grönt”
Rotselleri-biffar med
smörsås och krasse.
Alternativ serveras!
SMAKLIG MÅLTID
Anita,Else-Marie,Marcus,
Hans
MENU
VECKA 3 – 2013
Måndag : ”Körv-kul.”
”Dillig” korvlåda
a´la Greta/Alternativ serveras!
Tisdag : ”Kålrot mm.”
Pastalåda med grönt
o gött!/Alternativ serveras!
Onsdag : ”Feskdag”
2 goda fiskrätter
serveras bl.annat corn-flakes stekt.
Torsdag : ”Soppedag”
Mumsig
köttfärssoppa/Alternativ soppa serveras!
Fredag : ”Fredagsgött
med kött”
Fläskytterfilet i dans med
champinjoner
Alternativ serveras!
SMAKLIG MÅLTID
Anita,Else-Marie,Marcus,
Hans
MENU
VECKA 2 – 2013
Intern service har
från och med denna vecka gemensamma huvudkomponenter i samtliga kök. Det
innebär samma huvudråvara, men inte samma rätter.Där är fortfarande
kreativiteten fri!
Måndag : ”Kålrot mm.”
Bönsaute med pasta/Alternativ serveras!
Tisdag : ”Blandat och Gött”
Pytt i Panna med
rödbetor/Alternativ serveras!
Onsdag : ”Färs och Tvärs”
Köttfärslåda med
goa smaker/Alternativ serveras!
Torsdag : ”Kvack” (Fågelrätt)
Kyckling a´la Hans/Alternativ serveras!
Fredag : ”Feskdag”
Två goda fiskrätter
serveras
SMAKLIG MÅLTID
Anita,Else-Marie,Marcus,
Hans
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar