(kommunalarbetare?)
Vad har vi haft för mat sedan sist då? (onsdags) jo på torsdagen vart det soppedag och huvudsoppan var köttfärssoppa som barnen älskar och andra soppan var gos den också.
Fredagsmyset gick i det grönas tecken och vi serverade selleribiffar med krämig krassesås och grönsaks jambalaya som andra rätt. .
Nu till dagens vedermödor som bestod i att Anita på kanarieöarna och vikarien som skulle komma var sjuk. Suck! Som vanligt så får vi ofta jobba på en person kort och det tar hårt på krafterna på oss andra. Imorrn hoppas vi på bättre tur.
Tänkte slänga in lite bilder här och en del från förra veckan och många från dagen och då mycket salladsbord och mellis.
På tal om mellanmål så varit på möte med en förälder som hade lite åsikter och som vanligt med charmen på kopplad så köpte hon det mesta vi sa. Dock ska påpekas så bestämde vi att öka på en del i utbudet och arbeta med att minska störningarna från andra barn under måltiden.
Vill påpeka att vårt salladsbord ser ut så här!
Imorgon är pastalåda med italienska influenser som står på menyn och som andra rätt blir det som det ser ut nu en lasagne så båda rätterna imorgon är pasta baserade och ungarna kommer att älska oss.
Har funderat lite på någon anekdot från förr att skriva om och jag tänkte berätta om min första dag med att arbeta i en matsal med gäster.
Söndagarna på Savoy gick i köttets tecken och vi serverade helstekt biffrad,Entrecoté som stektes hela med ben och trancherades i matsal. Därtill bearnaisesås, hasselbackspotatis och glacerad syltlök. Ca 12 st biffrader var det och ca 300 ätande varje söndag. En tranchervagn och en vagn med potatis, sås och lök användes och båda i silver. Trancheringen skötes av andraårs elev och så en dag blev det min tur. Tror inte jag sov en blund på natten innan och när första gästen skulle serveras kött och jag skulle tranchera så bara skakade min hand så mycket att hovmästarn fick ta över och förklara för gästerna att det var min debut. Till slut så klarade jag min första tranchering och sedan gick det bättre och bättre och till slut kunde jag nog klara det i sömnen.
När min "mentor" tyske Reinardt fick höra att "hovis" tagit över så skrek han som vanligt - E du dum din jävel? på ren och skär skånska och det var i stort sett den enda mening han kunde på svenska. En stor dos penalism från denna idiot i mina ögon fick man utstå ett par år. Många tårar av en 16 åring vart det vill jag lova.
Gjorde förste kocks provet direkt (17 år och fick hoppa över kockprovet) då sa han till mig att han skulle slå ihjäl mig om jag missade då det var hans ära som stod på spel. Tur jag klarade det och faktiskt som nr 1 i
det provet, årskullen STOLT SOM EN TUPP var jag må ni tro.
Som parentes ska tillägas att Reinhardt blev en annan person efter det och jag blev upptagen i kretsen som var accepterad som kock.
Nä nu blir det soffan o slappa lite mina vänner och som vanligt påminner jag er att NJUTA!
Pussar och Kramar!
Hans
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar