Kommer lite senare att prova en go Montepuliciano producerad av en av mina favorit producenter i Italien. Som sagt var senare!
Sista bloggen var i onsdags så tänker skriva lite om torsdag och fredag. Vi serverade i torsdags en kycklinggryta med paprika. Krämig och härlig var den med inslag av heta kryddor, men som ändå inte tog överhanden. Uppskattad blev den och visst kyckling är gott om man kryddar lite, Enbart kyckling är ju inte särskilt spännande, men en bra råvara att göra något bra av.
Vår andra rätt denna dag var en linsragu med topp av kesella. Gu va gött! Personligen tycker jag väldigt mycket om linser och bönor, men magen får ju sina duster av detta. därför tror jag många inte äter det utan säger jag tycker inte om linser och bönor. Vem vet? E ju bara och bita ihop! Haha!
Goa fredagen blev med vår nya huvud komponentlista en feskdag vilket är lite mysko för mig som tycker traditionerna är till för att hållas på. Tisdag och onsdag äter man fisk till lunch på västkusten eller hur? Tycker nästan det är lite sorgligt att respekten för traditioner bara ska tas bort. Många gamla skolmats tanter som rullar sig i graven nu tror jag när allt ska ändras bara för att visa sin makt.
Jaja jäkla tjat eller? Vad serverade vi för fiskrätter då? Jo en var stekt a´la minute med kanel, chili, afrikansk curry och serverad med vitlöksyoughurt. Den andra var mer göteborgs klassiker. Kolja med vittvinsås och dill. Kokplugg och ris som tillbehör serverades.
På måndag är Marcus tillbaka (tror jag!) och det i tre veckor sedan är han pappaledig. Vet att jag skrivit det förut! Vi har korvdag på måndag och då blir det en variant på min mammas falukorvsgryta med dill och potatis. Är en av de godaste korvrätter jag vet och brukar göra (förr) storkok och frysa in för att äta senare. Bra på den tiden när man bodde ensam och bara kunde köra nåt från frysen, men ändå hemlagat.
Väntar på att få en inköpsbudget för detta år och vill ni höra nåt fantastiskt? Vi har skickat mat till frukost, mellanmål till två förskoleavdelningar i 2 år och inte fått en krona för det. Vi har i god tro fått in allt detta i vår "lilla" budget ändå och nu har "ekonomerna" kommit på att det är bra att ta betalt. Så får väl lite mer slantar att arbeta med nu då förhoppningsvis? Jag har ju bara fått en klumpsumma för året att hålla mig inom och ja om vi inte arbetat så hårt med matlagning från grunden och planering och tagit vara på råvaror och rester till fullo hade vi aldrig hållit våra siffror.
TV! gud vad många matprogram det är på dumburken nu för tiden och många är så urbota tråkiga och visst är de är fulla av tips och ideer som även vi kan ta åt oss, men ändå skittråkiga. Sämsta och bästa då? Tja Jamie Oliver är bra och hon den danska tanten som jag inte kommer ihåg namnet på nu är bra. Sämst är definitivt Kniven på strupen som är ett kass plagiat av Gordon Ramsays program. Idioten försöker ju till och med vara lika i formuleringar och att gapa (verbalt skit!) som Gordon, men det finns bara en som han.
Kockarnas kamp kommer jag på nu det var ett riktigt bra matprogram och absolut rätt kock vann!
Searching for SUGAR MAN
Hamilton 2
Snabba cash 2
Är de filmer jag hyrt. Manliga eller hellre pojkaktiga de två sista. Den första är en otroligt omtalad dokumentär så den ska bli väldigt intressant att se om den är så bra som alla säger. (Oscarsnominerad!)
NÄ NU VIN!
Valle Reale MONTEPULCIANO D`ABRUZZO
Fat, körsbär och läder samt mörka bär sitter i näsan som bara den och i gommen blir det en fantastiskt kyss av ett vin som bara ger mer och mer. Alltid varit stormförtjust i denna producent och på Thorskogs Slott serverade vi ett flertal viner härifrån.
89 spänn är som hittat och Abruzzo är ett härligt område för vin.
I detta nu så påstår man att utvecklingen i Italien på vin de sista femtio åren är större än 3000 år innan! DE har ju kommit med jättebra super viner på cabernet och andra druvor och många är i direkt klass med de bästa bordeauxerna. KUL!
Brukar alltid säga att Italien har världens sämsta viner (Druckit i princip fotogen!) men också världens bästa viner. Får jag bara välja ett vin att dricka resten av mitt liv så blir det en härlig Toscana nämligen en Brunello och det utan tvekan.
Nä nu så tackar jag för idag och slänger mig i soffan!
Glöm nu för all del att inte att NJUTA av livets goda då tiden går alldeles för fort för att inte göra det!
Puss på er som vill!
Hans
OJ! Glömde betyget på vinet FYRA BLIR DET!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar