Jaha veckorna rusar fram och det LUKTAR VÅR! Tycker jag faktiskt och gu va gött! Förutom det härliga med att vara pollen allergiker.
Skitsamma det är bara o nysa på och se tiden ann.
Sedan sist (onsdags) så har vi haft torsdags soppedag och vi serverade en hederlig hemgjord kött soppa givetvis. Tillagad enligt alla konstens regler på högrev och goda grönsaker. Mumsigt värre och som vår andra soppa körde vi en redd grönsaksoppa med spenat i basen. Också denna var väldigt god och båda sopporna blev mycket uppskattade. Fredagen var det blandrätt enligt vår fantastiska som cheferna uttrycker det tekniska matsedel.
Hua sånt hemskt ord! Var finns kärleken i det om vi lagar teknisk mat?
Nä ska inte orda mer om det blir bara ilsk och trött i huvudet.
Pytt i panna på råstekta tärnade plugg och stekt carre rester från frysen vart det och det serverade vi med rödbetor. Gott, men lite konstigt på en fredag eller? Kanske bara jag som bryr mig om traditionerna eller?
Idag var vi en person kort då Peter var sjuk. Ingen vikarie som vanligt, men imorgon får vi nån ny stjärna som aldrig varit hos oss. HJÄLP! Blir snart tokig på det här systemet med vikariefunktionen, men det är kanske utmattning av mig som är taktiken kanske? Nja lider nog lite av paranoid Haha!
Vi serverade i alla fall en go indisk gryta på kött och grönsaker och smaksatt med goda indisk betonade kryddor. Ris därtill som sig bör
Elsa öser upp grytan |
Imorgon är det grön dag och vad vi serverar det återkommer jag till.
Nu lite till min barndoms matupplevelser och då till några fantastiska måltider som jag kommer ihåg.
Vill börja med när jag var tio år och var på sommarlovet i Järpen (min mamma från Jämtland) och vi flög med min kusin som var pilot i ett lite fyrsitsigt plan rätt ut i ödemarken (ca 10 mil till närmsta hus) där jag och mitt kusinbarn Kurt och min morbror Gunnar blev av släppta. Vi landade på vattnet och flygturen glömmer jag aldrig för jag kräktes som bara den. Ok då maten var det. Vi fiskade harr och öring. Vi halstrade fisken direkt på stenar som legat i elden och så la vi filéerna i mjukt tunnbröd med lite smör och gud vilken smak. Det glömmer jag aldrig!
Vi landade på vattnet |
En annan god dessert som jag kommer ihåg är cognacs pannkakorna på Savoy. De serverades med stänk av cognac och brynt socker på samt vaniljglass. På tal om Savoy och glass så det var en sport som elev att sno glass och sorbeter i kondis. Vi hade bl.annat en konditor som vi kallade för Goffi för han var otroligt lik Janne långben. Vi hittade på allt möjligt för att lura honom och sno lite. Dessa glassar och sorbeter var helt underbara.
Mmmm det finns så många matminnen och jösses så mycket fantastisk mat man ätit och även del lite mindre fantastisk så som fiskpinnar och annat skit!¨
Ugnstekt hel kyckling med gräddsås smaksatt med levern och serverad med nykokt potatis och hemgjord gelé är en annan av mina matminnen från mamma. Synd att vi inte äter så mycket inälvsmat längre då det är både nyttigt och gott. Pölsa! Så gott!
Nä nu blir det att ta kväll och se morgondagen i positiv anda. Alltid härligt att få vara pigg och kry och se en ny arbetsdag komma med tillförsikt. Älskar mitt jobb nästa varje stund. Bara nästan!
NJUT nu så hörs vi
Puss och kram
Hans
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar