måndag 18 mars 2013

Havrekex och åsikter utan och med sveda!

Jaha så vart det måndag igen och på söndagen börjar hjärna veva runt lite och man funderar på vad har vi imorgon och nu när man varit borta en dag extra så får man verkligen veva runt startmotorn lite extra.
Peter sjuk och "flickorna"(nu blev de glada tror jag) och jag fick slita ont. Allt går ju om viljan finns och då en ugn också pajat så var det verkligen viljan som det handlade om. 
Nu så är vi full styrka imorgon och ugnen funkar och då ska väl allt vara ok (hoppas jag!)
I fredags serverades det två goda fiskar en med limesås och en med sauterade grönsaker och tomatconcasee.
Var ju inte där men säkert gott ändå.
Idag serverade vi "körv" två olika med mos, stek-plugg, kokplugg och kall gurksås eller tomatsås. Älskar korv gör både jag och ungarna.   
Imorgon är det sköna gröna tisdag med bland annat koreansk kål och den är smaksatt bland annat med chili och lime.
Andra rätten lutar nån rätt med ris. Vi får se vad inspirationen ger oss efter en god natts sömn ZZZZZZZZZZ.

Två veckor till påsk och hoppas att alla kärringar polerat upp sina kvastar så resan till blåkulla går smärtfritt.

Hmmm Känner några faktiskt! Haha nu så kommer snart frågan på mess om det är mig du menar?
Ingen nämd och so on!
På tal om kvastar så när vi är en personal kort så är det städningen vi får strunta i och hua det är inte kul då dessa stackars barn har ju inte fått lära sig bordsskick varken hemma eller i skolan. Har haft lite smådiskussioner med mina sonsöner i helgen, men trots att deras mor och far vill ändra på dem så får de nog jobba hårt för att lyckas. 
Undrar om barnen tappar lika mycket mat på golvet hemma också? Barn tar efter de vuxna så undrar hur det ser ut hos vissa?
När man ser barn och vissa vuxna slicka tallriken då undrar man vart det tar vägen med alltihop?
Suck!  (tog med henne för hon var så snygg!)
På tal om annat så ökar bloggen med besökare stadigt och hade rekord för några veckor sedan med drygt 200 besök på en dag. JÄTTEKUL!  TACK till er alla som läser, men önskar gärna lite kommentarer, frågor och åsikter mm om allt som är av intresse och då gärna om mat, dryck mm.
Dock så får jag lite "skit" av vissa för att jag skriver om alkoholhaltiga drycker då och då. De anser att det inte passar på en skolmåltidsblogg. OK håller med om den är för barnen, men det är inte den här.(de får ju läsa den om de vill!) utan denna riktas sig till vuxna i och utanför skolans värld. Huvudsaken är att de tycker det är kul och intressant.
Imorgon är det månads APT och det är sista gången med min nuvarande chef då organisationen växer och jag får en ny chef. Ni som läst bloggen förstår att jag inte är speciellt ledsen för detta och säkert inte hon heller. Är väl lite pain in the ase kanske? Nja är ju snäll, men har väldigt svårt att slicka r.. och säger min mening. både bra och dåligt tror jag. 
Skitsamma jag mår bra och jag kan inte bara svälja "skit" och då speciellt inte från människor som definitivt inte vet, kan eller vill! Så det så!

Tjatpelle kallar jag mig själv ibland.

Nu till nåt helt annat.
Har letat efter mamma Gretas havrekakor (bröd) som hon gjorde till jul och nu tror jag att jag hittat det.
Tänkte baka dem på fredag och man måste lägga grynen i blöt över natten så det krävs en del planering.
Här är receptet-------

Ingredienser
½ kg havregryn
7½ dl mjölk
½ kg vetemjöl
200 g margarin           
100 g socker
1 msk salt
1 msk hjorthornssalt
                                                         
Tillagningstid: 1 timme minuter

Gör så här
Blötlägg havregrynen i mjölken över natten, eller 6-8 timmar. Smält margarinet. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem till havregrynen tillsammans med margarinet. Knåda ihop till en deg.

Kavla ut ganska tunt och ta ut runda kakor med ett lämpligt mått. Grädda i 225 grader 10-15 minuter tills bröden fått en ljusbrun färg.

Hoppas någon mer provar! Tror min förstfödde kommer att göra det, men kan inte fråga han nu då vi håller på två olika kvartsfinal motståndare i hockey så vi får väl ha lite time out ett tag!
Ingredienser
½ kg havregryn
7½ dl mjölk
½ kg vetemjöl
200 g margarin           
100 g socker
1 msk salt
1 msk hjorthornssalt
                                                         
Tillagningstid: 1 timme minuter

Gör så här
Blötlägg havregrynen i mjölken över natten, eller 6-8 timmar. Smält margarinet. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem till havregrynen tillsammans med margarinet. Knåda ihop till en deg.

Kavla ut ganska tunt och ta ut runda kakor med ett lämpligt mått. Grädda i 225 grader 10-15 minuter tills bröden fått en ljusbrun färg.
 Ingredienser
½ kg havregryn
7½ dl mjölk
½ kg vetemjöl
200 g margarin           
100 g socker
1 msk salt
1 msk hjorthornssalt
                                                         
Tillagningstid: 1 timme minuter

Gör så här
Blötlägg havregrynen i mjölken över natten, eller 6-8 timmar. Smält margarinet. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem till havregrynen tillsammans med margarinet. Knåda ihop till en deg.

Kavla ut ganska tunt och ta ut runda kakor med ett lämpligt mått. Grädda i 225 grader 10-15 minuter tills bröden fått en ljusbrun färg.
 "Görgött!"

Så nu pussar och kramar till er som vågar njuta av att ha en egen åsikt!

Hans










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar