Idag var det matråd på skolan med barn från olika klasser, rektor och undertecknad. Mycket intressant att lyssna till barn och deras åsikter och man ska dessa åsikter på största allvar Vi diskuterade bland annat om vi ska grillfest för barn och deras föräldrar. Vi har haft det i två år och det har alltid varit succé och bra väder. Vi beslutade att köra i år igen och hoppas på tur med vädergudarna. Femte klasserna får en varsin önskedag då vi rättar oss efter deras önskemål (inom rimliga gränser givetvis). Ekologiskt och varför miljötänk var annat som kom upp på agendan..
Summa sumarum så var det ett mycket positivt möte
Så nu till maten denna vecka.
I tisdags serverade vi "Grönt är Skönt" Alltså vegetarisk dag och vi bjöd på en Koreansk kållåda smaksatt med sesamolja, chili, citrongräs, lime mm. Mmmm det var jättegott och som tillbehör fick man ett gott ris.
Andra rätten var basmati ris med en krämig grönsaks sås och så fanns det givetvis en grönsakssoppa.
Igår serverade vi så färsk koljafilé riven pepparot och dill-grädd mjölk. Egyptisk färskpotatis sauterad i smör och dill serverades till.
Köttfärsoppa matig och en spenatig grönsakssoppa var dagens menu. Gott med mycket vitlök i .
Så nu till lite annat såsom att vi inte har en degblandare som är anpassad till storleken på kök. Vår är på 12 liter och det förstår var och en att det inte är mycket o hurra för om man ska baka till 500 elever!
70000 kr. kostar en lagom stor en och det finns inga pengar får man höra hela tiden. Beklagade mig för rektor på skolan och han funderar på att leasa en till oss och det är ju inte hans skyldighet att fixa utrustning utan intern service ansvar. Konstig verklighet vi lever i eller?
En liten fågel viskade i mitt öra att det är lite stridigheter i stadsdelen om så kallade overhead kostnader inom vissa delar. Anar nog lite vad det handlar om!
Ont om chefer är det inte gott om! Haha så kan man också uttrycka sig.
Trot eller ej, men min bästa chef jag haft var kvinna. Det ni!
Ska ta och skärpa mig när det gäller foton. Glömmer bort att ta kort och det beror väl på den allmänna villervallan tror jag.
Nu då tar vi och listar upp nåt kul och då tänkte jag ta matstäder/områden som jag gillar.....
1. Paris för att det är verkligen gastronomins mecka.
2. Loire för de sotade getostarna och restaurang Le Prieure.
3. Toscana för vinet som ger maten en fantastisk upplevelse.
4. Göteborg/västkusten för havets läckerheter.
5. Småland för isterbanden, kroppkakorna och ostkakan.
6. Sydost Asien för fantastisk mat och hålen i väggen där man finner fantastiska matupplevelser.
7. Norrland- hjortron, tunnbröd, fisken och så mycket annat gott.
8. Lissabon för där åt jag den bästa hummer jag ätit!
9. Äh hela Sverige är ett fantastiskt matland!
10. Tyskland, Ungern mm för korvarnas skull och de goda skull.
11. Måste bara ta med Stockholm och då skärgården för där finns det strömming och tillagat på fantastiska sätt. (vet att det svider för er göteborgare)
Så det finns ju många fler delar i världen som är fantastiska och jag hoppas få uppleva många fler.Vill gärna till Amerika både nord och syd då.
Sydafrika är en annan längtan jag har och för övrigt hela Afrika har ju massor att ge.
Nä nu mina vänner börjar jag sväva ut så nu blir det hockey!
NJUT PÅ OCH GLÖM INTE DET!
Pussar och Kramar!
Hans
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar