Visst är det fantastiskt gott med rotmos?
Sicket liv det är här hemma. Två tjejer tolvåringar som skall baka till halloween disko och det blir spindel muffins och mördegsfingrar. Skräck-bak blir det nog på nåt sätt!
Hoppas bara inte det blir jag som får städa efteråt för det brukar de ju inte tycka ingå i arbetet. Mmmm energiska är de i alla fall.
Tillbaka till skolans värld och rotmoset. Det var tror jag tredje gången vi kört rotmos och antalet ätande barn som gillar det ökar från gång till gång. Skitkul!
Som alternativ rätt serverade vi en potatis och korv låda med ägg.tjofräs och Anitas Rhode-Island sås.
Igår var vi två pers till 11.00 då vi fick en vikarie och "lill pojken" och undertecknad fick köra på lite granna. Allt går ju med organisation och god vilja och inte minst två män som kan göra fler saker samtidigt! Haha!
"lillpojken Marcus" (han e ju bra mycket yngre än Anita o Elsa o lite yngre än mig!) |
Idag kom en pappa in till oss och berättade att hans son berömmer oss ofta och att barnet verkligen fått upp intresset för god mat. Sådant värmer och motsatsen då till någon som tycker vi lagar mat bara för att impa på vuxna. Suck!
Imorgon är det ju feskdag och vad det blir återkommer jag till och på torsdag blir det quorn-soup från Texas som är lite temat denna vecka.
Denna soppa bygger på rostad majs och chili och typisk för Texas.
På fredag blir det Texas chili som är het fräst köttfärs med bönor. Lovar att det kommer bli väldigt gott och vi ska krydda med massor av kärlek. In Texas you now beans is food you always eat! Hoppas barnen också ser det goda i det då de ibland blir lite avståndstagande när bönor serveras.
Svartsoppa med krås |
På tal om annat så funderar jag på min viltkurs i november och om älgconsomme vore något för deltagarna att ge sig på. Klarad buljong är kul och när jag jobbade på Savoy i Malmö på sopp spisen så kokade vi ca 150 liter consomme i veckan. På den tiden var det nästan alltid soppa bland rätterna i en kvällssupe. Vi hade ca 10 soppor på menyn och bland annat creme ninon, mulygutanay, potager av olika slag mm. Till Mårten Gås kokade vi ca tre hundra 300 liter svartsoppa och det på natten. Köksis (gubben som vi kallade honom när han inte hörde) och chefskockarna var det som lagade det och när soppan var klar var det middag med goda drycker. Dagen efter fick de andra i köket inte det inte det lätt då bossarna var bakis!
I luckan satt det PM i långa rader med förbeställda gåsmiddagar inför varje kväll och man kan lugnt säga att skåningarna verkligen älskade sin gåsa middag. För oss i köket var det den tuffaste tiden på hela året.
Var också nere på Skanörs Gästis och jobbade en Mårten (samma ägare som Savoy) och där var det enorma mängder gåsa-middagar som serverades. Lite tokiga var de allt på det stället då gässen som var där (levande) hade eget övergångsställe?
Mycket kul på den tiden och helt otroligt utbud på Savoy t.ex hade vi 12 olika souffleer på menyn och då både förrätts, varmrätt och dessert suffleer. Snacka om tuffa rusningar ibland när souffle beställningarna haglade in. Min favorit var sardell souffle med kaviarsås. Den var så härlig med sälta och fisksmak.
Så nu mina vänner blir det inget mer för idag så .......
TA OCH NJUT AV DENNA OKTOBER TISDAG!
Personligen ska jag se på hockey!
Pussar och kramar till er alla!
Hans
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar