AjAJAJ! Ont i foten och vet i katten vad det är? Kanske nån sena eller nåt som är inflammerat eller nåt. Tog mig knappt till systemet för att handla vin till att prova, men är ju en envis smålänning så om det hade behövts hade jag krupit! Så snart mina vänner blir det lite vin test.
Tuff vecka har det varit med sjukdomar både här och där och tur det blir höstlov nästa vecka så vi får lite återhämtning av krafter. Vi har över tvåhundra ätande på fritis ändå så vi kan ju inte bara ta det lugnt och sedan måste det ju städas lite granna också.
Idag var det lite ledsamt på sitt sätt då det var avtackning av Ulla i städet. Tårta och tal vart det och en tår i ögat här och var. Hon hade jobbat i kommunen i 34 år och går nu verkligen välförtjänt i pension och jag hoppas verkligen hon får det gott och får många år att njuta av barn och barnbarn.
Vi pratade lite om hur det är att sluta på ett jobb och undertecknad har ju gjort det ett antal gånger och jag verkligen avskyr att bli avtackad då jag är en jädra lippsill så vill helst bara slippa och smyga mig iväg. Har ju också i och för sig varit med om en del roliga och trevliga sådana också.
På Utö Värdshus så blev jag bjuden på middag på Coq Blanc som på den tiden hade en stjärna i Guide Michelin på den tiden (1985). Det var ju gott och trevligt. Sedan har man ju hamnat på avskedsfest då och då, men det preskiberat hoppas jag.
Nä nu till veckan som gått matmässigt. Bloggade ju i tisdags så vi berättar om onsdagens goa fiskrätter. Pocherad kolja med smörig vinsås, kokta morötter var den ena rätten och den andra var tomat-pocherad fisk och man kan säga så här att stekt fisk är otroligt populärt jämfört med kokt. Håller ju med! Det är skitgott, men det är också fantastiskt gott med kokt fisk och oavsett vilket så är det viktigt att det inte är överkokt/stekt så det är förstört.
Torsdagens gastronomiska resa var till Texas USA och då blev det en rostad Quorn soup med chili och bröd därtill. MUMS! Lillpojken lyckades verkligen och jag åt TRE! tallrikar och fick nästan lite snudd på ont i magen.
Idag denna fredag fortsatte vi på temat Texas och serverade en Oj glömde alternativsoppan på torsdagen! En krämig grönsakssoppa var det och den var god som bara den! Vi serverade idag en Texas chili stew som är chili con carne på cowboy sätt.
Gott mos som de säger här i stan var det och ja ungar älskar ju köttfärs så de åt och de åt och så åt de ännu mer! Jisses!
Pytt i panna som alternativ var det och den tog slut! Mmmm var nog lite vuxna som var rädda för chilin som käkade denna?
Nu får vi slurpa lite vin känner jag så att fredagsmyset infinner sig lagom till TV, n sätter i gång Är lite ensam hemma ikväll så blir nog lite soffa med vin och lite ost.
South African Wine of the year 2011 ska vi prova. De ni!
PORCUPINE RIDGE BOEKENHOUTSKLOOF SOUTH AFRICA SYRAH 2011
WOW! Vilken doft av fat med inslag av björnbär, plommon och lakrits!
Smakar nu och vad doften lovade höll det verkligen även i smaken. 99 kr och va tusan ska man säga? Måste ju ge Fem kockmössor med mersmak.
På tal om mössor så undertecknad ser ju ut som en rymmare från nåt hospital i mössa så jag fuskar med detta faktiskt. Mmm inte bra, men får väl raka av mig allt hår om jag blir tvungen att ha mössa. Är ju nästan lika fåfäng som Marcus som dräller runt med sitt hårgele. Annat var det i min ungdom då var man ju "söt" i mössan tyckte flickorna då.
När det var vaktskifte på Savoy så var det ett hav av mössor medans överlämningen pågick. Vi var ju 84 personer i kök och kondis. Lönerna var ju inte så kaxiga på den tiden så gott om personal var det, men för att få bära mössan var du tvungen att gjort gesällprov och om du jobbade på Savoy så var du väldigt stolt över denna mössa och kraven på dig var stenhårda.
Fick en gång en autograf med hälsning av en av världens stora artister på kockmössan då jag fick assistera honom när han själv lagade mat till sina gäster i Savoys kök. Mr Danny Kaye
Han var en duktig matlagare och en stor njutare och han ville alltid vara delaktig i matlagningen till sina gäster. Den yngre generationen vet nog inte ens vem han var, men han var skitstor i Hollywood på den tiden och gjorde många filmer. Komiker av rang kan man lugnt säga!
Trist är det, men en dag snodde någon denna mössa ur mitt skåp. Blir förbaskad på sånt och hoppas denna person verkligen har nån slags ångest Grrrr!
En dag ska jag sätta ihop nån slags lista på kul/trista gäster som man haft genom åren. Både kända och okända, men sådana som gett avtryck i mitt liv.Finns både positiva och negativa sådana ska ni veta.
Nä nu go vänner ska jag slurpa vin och tycka synd om mig själv och pilla lite i naveln!
Ha en go fredagskväll och njut som bara den!
Pussar och kramar i massor!
Hans
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar