Elsa har tagit semester fredag och måndag och vi var lovade vikarie, men likasom i tisdags så kom det ingen. Är tufft att bara vara tre och vi får ju prioritera bort en del arbete och tyvärr det blir ju städning i matsal.
När man pratar med kordinatorn för personal inom intern service så säger hon att det finns inga vikarier! Va? arbetslösheten är ju stor i Gbg så det borde väl finnas. Har ju själv "raggat" folk på arbetsförmedlingen med lyckat resultat så vet att det är bara lite "jäklar" anama som behövs och mycket tjat på arbetsförmedlingen.
Nä tror nig att att skita i att sätta in vikarier är ett sätt att spara pengar. Visst det måste också göras, men inte till priset av att våra barn till slut blir lidande!
Så nu till maten vi producerat denna vecka....
Som ni såg i tisdags i bloggen så vart kålpuddingen en succé och på onsdagen serverade i fiskpudding från Libanon med bulgur och saffran. Mums kan man säga och som andra rätt vart det kokt kolja med persiljesås. En klassiker som är görgo!
Soppedagen innehöll en Libanesisk linssoppa med kryddig touch. Var nog min favorit denna vecka och slurpade imig en hel del Ungarna gillade den också till fullo. Andra soppan var en Hotch potch soppa. Alltså pytt i panna (rest i panna) i soppform. Frysrensning med andra ord och det blev en skitgo grönsakssoppa med kyckling och som var/blev supergod.
Snart mina vänner ska jag korka upp en trevlig som jag tror portugis (vin) och prova. Har funderat på om inte ni kan kommentera mina provningar ni som också köper detta sedan? Vet att ni är några stycken som gör det.
Har idag jobbat med recept för min kurs för matlagning för ölnördar nästa lördag och bland annat blir det fördrink med Hoegarden med hallon. Det ni!
Finns så otroligt mycket underbara kombinationer av mat och dryck och kul för man blir aldrig fulllärd utan gör nya upptäckter hela tiden. Tipsa gärna mig om trevliga möten mellan mat och dryck! Ni har säkert upptäckt något/några under åren?
Gossip en ganska knäpp hund som är hos oss ibland |
Tycker det regnar varje dag och man går och hoppas denna höst/vinter ska gå över fort som bara den.
Nä tillbaka till skolmaten!
Frankrike blir det nästa vecka med bland annat Coq au Vin och potage garbure (redd grönsaksoppa). Ratatouille till stekt fisk är ju en trevlig kombination så det kör vi också. Är upplärd på det klassiska franska köket och sedan i det som på 70 talet kallades nya franska och sedan blev det mer normala moderna trender.
Leif Mannerström ihop med Christer Svantesson införde ju nya franska till Sverige på Johanna, men sedan vart det mina gamla kompisar Hans Trädgård och Erwin Lauterbach på Primör i Malmö och Viktor Valdenström på Viktors som hakade på och sedan var de korslagda haricots vertens tid i full karriär. (vill säga att för mig på 70 talet så var Viktor den klara stjärnan i det här gänget. Även Christer var ett geni)
Vin för tusan! Det börjar bli dags nu eller?
Testar 2009, an idag!
Portugal. Setubal är ju regionen som vinet kommer ifrån och som för mig är mycket trevliga söta viner med knäckighet. Nu ett rött vin därifrån och det som slår emot mig i doften är komplexiteten och mycket kryddig doft med inslag av tobak, lakrits och vanilj. I munnen så fullbordas tyngden i doften är jag gillar verkligen harmonin i taninernas lek.
Nu blev jag invecklad eller?
Skit i det jag ger Det är dock lite på gränsen till en trea då jag tycker det bör ligga ett tag till och götta till sig.
79 spänn är dock helt ok för detta vin!
Är solo hemma idag då mina sambosar (utom hundarna) är upptagna med jobb och dans så nu ska det bli hockey utan tjat! (skojar) Slänger mig i soffan och bara njuter av HV som jag hoppas klämmer till Linköping.
Funderar på om ni bryr er om det? Tror inte det, men tycker synd om er som inte förstår njutningen av bra hockey! Haha skojar bara, mat och dryck är mycket viktigare faktiskt!
Så nu ut i solen om ni inte gjort det innan idag för vem vet det kanske regnar imorgon?
NJUT nu av allt som ni kan mina vänner för det kommer säkert skitdagar snart!
Pussar och kramar tilll de som vill!?
Hans
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar