GRATTIS TEAM SWEDISH SCHOOL-RESTAURANTS FOR THE OLYMPICS 2012 TILL SILVERMEDALJ!
UNDERBART!
Härligt att de var så bra och att de kämpade för oss alla i köken runt om i Sverige. Tror dedt här är bra för att hjälpa till att höja kvaliteten på utbudet och att statusen på jobbet höjs.
Vet att en del förväntar sig en massa inlägg mot ledningen för intern service då undertecknad blivit som det känns kränkt och mobbad. Tänker inte just nu ta upp det mer här, men kommer att återkomma så småningom och då redovisa lite fakta om vad som sker.
Vill bara säga en sak. - Håll käft och rätta in dej i ledet så blir allt bra även om din övertygelse för barnens bästa går emot dina chefers makt fullkomlighet!
Äh, blir bara trött på människor som är maktfullkomliga.
Nu så till veckan som gått och då vad som serverats. I måndags var det en mustig rotfruktsgryta och som andra rätt heta nudlar med grönsaker och gurkyoughurt därtill. Nudlarna var absolut det populäraste och barnen gillar lite sting i maten.
På tisdagen hade vi tänkt introducera lever med choklad som alternativ rätt. Detta för att i vår när vi har samma huvudkomponent i köken så ska det serveras lever några gånger. Tro det eller ej!
Fanns ingen lever att köpa hos de grossister vi är tvungna att anlita. Va är det en utgången vara eller bristvara. Sjukt att det inte finns, men
beror nog på att efterfrågan är liten?
Denna soliga onsdag där man dock gick till jobbet och frös. Brrr minusgrader i morse fy tusan! i har ju feskdag på onsdagar och denna vecka kör vi tema Frankrike och då blev det stekt fisk med råtatouille. Förlåt ratatouille! Mumsigt värre och andra rätten är ju lite min favorit bland husmanskost fiskar nämligen kokt firre (koljafilé) med äggsås. Är rent ut sagt "skitgott"!
Båda rätterna serverades till belåtenhet och jag förundras alltid hur bra ungarna äter fisk hos oss. Undrar om det inte beror på tilllagningen med kärlek och a´la minute? Oj ska ju inte säga att vi är bra ju (enl. min chef!) Förlåt!
Imorgon blir det Potage Garbure
som är en fransk redd grönsakssoppa med krämig känsla. Andra soppan blir nån kul variant på morotsoppa med "sting".
som är en fransk redd grönsakssoppa med krämig känsla. Andra soppan blir nån kul variant på morotsoppa med "sting".
På tal om annat så nästa vecka är det Ryssland som tema och givetvis serveras det Borstj och det är en av mina favorit soppor. Sista veckan innan novemberlovet serveras det mat från Texas USA och då blir det cowboy food med hetta.
Nu så blir det slappa i soffan och killa mig här och var!
Fredag har jag semester och det för att arbeta lite med min kurs på lördag på pedagogen (Matlagning för ölnördar) Ska bli kul att laga och äta mat med öl i och utanpå.
Pussar och kramar till er alla!
PS. Jantelagen gäller även 2012! DS.
Nu så blir det slappa i soffan och killa mig här och var!
Fredag har jag semester och det för att arbeta lite med min kurs på lördag på pedagogen (Matlagning för ölnördar) Ska bli kul att laga och äta mat med öl i och utanpå.
Pussar och kramar till er alla!
PS. Jantelagen gäller även 2012! DS.
Vår dag på lördag ser ut så här.....
MATLAGNING FÖR ÖLNÖRDAR
2012-10-13 12.00-18.00
LUNCH (ca kl.
13.00)
Risotto con Salsiccia
Belhaven Brewery /
Skottland
NÄR VI HINNER!
Ostar med öl
därtill!
ÖLNÖRDS
MIDDAG c(ca kl.16.30)
Fördrink
Hoegarden
med hallon
Clam Chowder
(musselsoppa) Wisby
Weisse
Kräftsallad
med aromer Carlsberg
Sort Guld
Texas style
stew with beerfun Magic
Hat USA
Chokladmousse
med bärkompott Timmermans
Kriek
Ok eller?
Vad har hänt nu då?
SvaraRadera