Italien var ett litet tema denna vecka och då i onsdags serverade vi två "görgoa" fiskrätter från detta underbara land. Portobello och champinjon-creme bakad koljafile och sicilianskt kryddsmör stekt kolja var de två rätter som serverades. Mycket uppskattade och vi satte nästan rekord i kilo fisk som serverades. Kul och fisk är faktiskt det som går mest av allt vi serverar.
Kul nu också med många nya barn som visar sin uppskattning över maten och äter som bara den.
Igår var det salladsdag och vi serverade följande goda och matiga sallader.........
Tonfisk sallad med oliver.
Pastasallad med rökt skinka och soltorkade tomater.
Ostsallad med druvor och paprika.
Ljummen potatissallad med bacon och senap.
Till detta kunde man ta nån plugg (potatis) eller lite ris samt en del olika grönsaker.
Dressingar givetvis.
Känns lite osäkert ibland om barnen uppskattar att få sallader och de äter ordentligt, men de farhågorna behöver man inte ha! De käkar som om de aldrig fått mat ibland och mumsar och kommer och säger att det var JÄTTEGOTT! Kul är det!
Oså idag var det italienska köttbulledagen. Smaksatta med örter, massor av vitlök mm och de får puttra i en skitgod tomatsås och sedan lite färg av ost och till detta pasta. Jösses kan det bli bättre?
Eftersom som ungarna kom till lunch så hade ryktet spritt sig och de åt massor.
Det är ett fantastiskt matland och dessutom mycket trevliga människor och underbara viner dessutom.
Vi ska (jag gör nu!) testar ett trevligt italienskt vin. återkommer om detta strax!
Nästa vecka är det Thai-stuk på menyn och det är också ett matland som ligger mig varmt om hjärtat. Undrar om vi ska servera på Thai-vis eller svensk vis? Mmm får nog bli lite av varje annars skäller chili hatarna på mig.
På tal om Thailand så käkade jag rostade kackerlackor i Chinatown i Bangkok och det var som att käka okryddade räkskal. knastrade som tusan i munnen!
har käkat massor av konstiga saker bl.annat hund (fråga inte hur!) gräshoppor, myror, orm i olika former. skorpinjoner, kalvhjärna, sniglar, grodlår, björn, svalbosoppa (görs av deras saliv) mm.
Kul och prova olika saker och om man inte gör det så missar man kanske något.
Tusan så gott vin!
Härligt med fredag och öronen får vila! Inget tjat och bara slafs-äta och slappa och det kallar jag njuta av livet. Vet inte vad som ska hända och det är skitskönt!
Nä nu vin.....
Primitivo Di Manduria 2010 från Apulien
Producenten är en av mina favo på klacken Contine Paolo Leo
Fylligt med katrinplommon i doft och smak Körsbärston och örter känns också . lite kryddig touch och smaken hänger kvar i gommen och hjärtat hoppar till lite att det finns så "gött" för 79 riksdaler.
Mr Einemo ger detta vin 4 mössor. Minus för att det gick åt för fort!
Annars bidde det fem. Konstigt att vin försvinner så fort. Eller? Vill bara tillägga att kroppen på detta vin fanns inget att anmärka på!
Nu tar vi snart fredagskväll och än så länge känns det som om det blir en hemmakväll, men den som lever får se.
Nästa vecka är det våra chefers komponerade huvudkomponent grupp som har möte där de tycker att vi ska stoppa i ungarna mjölmat! Va lever dom i för årtal?
Skitsamma om de inte vet vad de gör. Problemen de får bäddar de för själva!
Så nu mina vänner njut av det vår fader däruppe bjuder på i form av mat och vällust. Ge järnet för att ta vara på den korta tid vi har. ( lite djup då vi hade religion diskussion idag på lunchen) Vi avhandlar många ämnen allt från dansband till svensk 12 hundra tals historia. Kul är det!
Pussar och kram till er så nu ska jag krama ur det sista ur denna vinflaska!
Hans
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar