Så hoppas nu dagen blir bättre med svensk seger ikväll. Är faktiskt skitnervös och egentligen ska jag inte se på idrott för mina nerver hänger utanpå.
I alla fall så blev det en lunch med en grönsaks-pasta gratäng och afrikansk kryddad vegetarisk pytt i panna. Marcus fick producera lunchen och Anita matsal och jag fixade salladsbordet. Allt blev klart, men klart att en personal kort det gör mycket. Imorgon är det en hel del ungar borta på fotbollsturnering och vi kör fisk dag i morgon.
Sedan bara onsdag kvar som skoldag denna termin och sedan fritids i några veckor. Vi har 250 ungar inskrivna på fritids, men det blir aldrig så många.
Vi har haft problem med frysen varenda sommar då det blivit varmt. Fått kasta allt när vi kommit tillbaka från semestern och det är inte kul. Nu har LF (lokalförsörjnings förvaltningen) kopplat in vattenkylning på systemet så vi hoppas det blir bra nu. En reparatör sa till mig att hela systemet är slut och föråldrat, men att de inte byter ut det ändå för de tror det blir billigare att reparera ofta. Det tror inte jag och om man ser till arbetskostnaden så blir det enorma summor. Ibland tror jag de sparkar sig själva i rumpan av ren dumhet. Många gånger man suckat över denna kommunala verksamhet.
På tal om annat en förälder sa till mig på grillen i fredags att han ville ha fler bilder i bloggen så här kommer en del del från vårens arbete. Dessa var från Mars och tar med fler i en annan blogg.
Ska ta med en dag vårens samtliga menyer också här.
Till hösten blir det ett land, stad eller del av två dagar i veckan och dessa dagar kan falla in under vilken kategori-dag som helst. Om ni har tips på kul och god mat från någon del av världen och som vi inte varit i förut så tipsa mig gärna.
På tal om andra länder så har man ju ätit en hel del konstiga saker och ser i bland planet-food på TV och känner igen vissa saker. Har käkat orm, kackerlackor, skorpinjoner, gräshoppor, myror, grodor, hjärna av kalv och säkert fler saker som jag inte vet om. Godast av ovanstående var faktiskt myrorna doppade i choklad. Skorpinjonen fick jag i en drink och själva skorpinjonen var torrt som räkskal att tugga på. Ingen höjdare precis.
Grodlår äter jag helst på en liten restaurang i Montmartre i Paris.
Denna underbara stad i mitt hjärta och det känns som evigheter sedan jag var där. Har käkat små fantastiska matställen billigt med underbar mat och på tre stjärniga överdådiga lyxkrogar. Det finns allt och om man ska uppleva Paris ska man ha bra skor och gå + metron så får man verkligen allt som staden bjuder på.
Har faktiskt mer eller mindre blivit utslängd från ett av världens bästa Hotel, George V i Paris. Vi tänkte bara ta en drink i baren för att uppleva stämningen men hövligt sa vaktmästaren i dörren att vi fick gå hem och byta om först. Då bar jag och mitt sällskap ändå kavaj och någorlunda snygga byxor, men det dög inte. Han tittade på oss upp och ner och snörpte ihop munnen som om han käkade nåt riktigt surt. Så vi gick därifrån.
Skulle kunna berätta mycket om denna stad, men det får bli i nåt senare tillfälle när andan ligger på
.
Så nu efter en hård träning på mitt nya gym (Sportlife i Majorna) ska jag duscha och förbereda mig mentalt för denna nervösa fotbollskväll.
NJUT NU DÅ!
av allt det goda som finns t.ex bra fotboll är för mig en njutning precis som det är en plåga. Njut av det du tycker om och vänta inte!
Kram och Puss!
Hans
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar