Bilder.................
Vad säger ni? Inte så dumt väl?
Numera är vi stamkunder på Hornbach för idag var det tredje dagen i rad som vi var där. det man inte har i huvet får man ha i benen och vi fick köpa lite mer draperi som jag kanske visar på bild imorgon.
Elsa har fått problem med ett knä och blev sjukskriven fram till semestern och Marcus går på semester imorgon och vi får ingen vikarie förrän på måndag så Anita och jag får klara freddagen själva.
Som mat idag serverade vi en go fiskrätt nämligen kokos,lime och chili stekta sejtärningar och det med ris och en go vitlökscremé.
Skitgott med fisk och personligen tycker jag nog det är roligast att tillaga fiskrätter.
Har ju jobbat som chef på Utö Värdshus för hundra år sedan och på den tiden i Stockholms skärgård var det otroligt gott om fisk. Gädda, piggvar och strömming, dessutom hade vi en laxodling på ön.
Ibland när beställningarna haglade in så ringde man nån fiskare i panik och beställde fisk. han tog upp från nån sump och in i köket ofta levande. Avrättning sedan filea och tillaga samt servera och då kan vi snacka färsk firre va?
Vill också säga att det är nog den vackraste plats jag bott på i mitt liv och skärgården där är grön och skön. Ung och ambitiös på den tiden och chef för 25 årsanställda och 75 på sommaren. Kul och otroligt lärorikt.
Vet i tusan om det inte har varit min bästa arbetsplats nånsin. Tufft och så, men otrolig stöttning från ägare (Stiftelsen Stockholms Skärgård med ordförande Gunnar Helen i spetsen en go snubbe som jag gillade som person jättemycket)
Sedan har man ju haft sämre chefer och en dåre jag hade han drev ett stort hotel i västsverige med ca 75 anställda och han förskingrade enorma summor. ledningsgruppen satte dit honom till slut och han fick 2 år i finkan. Han hette samma som en Brandeby figur, men var djupt mer tragisk.
Ja jösses vad man varit med om. En hel del och om man börjar se tillbaka så dyker det upp otroliga saker och tror det beror på restaurang branchen som drar till sig lite udda människor både på ett positivt och negativt sätt. Får la skriva mina memoarer en dag och tror det skulle bli intressant, men får väl stryk när man träffar på några gamla arbetskamrater.
Kom på att det var länge sedan jag gjorde någon lista och tar nu en om vilka mina fem bästa chefer jag haft genom åren. Ingen rangording såklart!
- Einar Petterson Savoy Malmö
- Marie Berg Torslanda Skolan
- Kurt Jörgensen Sävsjö och min första chef
- Gunnar Helen och Bernt Festin Utö Värdshus
- Torsten Ödåsen och Sven-Olof de Verdier Cidelcem Industries
Ähh blir sex måste ha med tokiga Leonce på Ramada.
Nu så som jag hoppas NJUTARE tar vi kväll och prepar oss inför kvällens semifinal på tv och det går som det går, men hoppas att Portugal vinner. ni får ju gärna hoppas nåt annat det är ok.
Glöm nu inte att njuta av denna vackra sommarkväll och se fram emot nya äventyr!
Kram och puss!
Hans
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar