måndag 18 juni 2012

Hierki och öl med engelsmän

Så länge sedan jag bloggade nu känns det som! Är ju knappt en vecka, men känns som tre. Saknar det här när jag inte gör det dagligen. Har semester så kanske det blir bara en denna vecka. vi får se vad som händer.
Börjar väl med att berätta vad som hänt sedan dess då. Torsdagen var det avslutning och lunch för personalen med goda rökta delikatesser från havet och goda tillbehör såsom färsk potatis därtill. Fredagen inleddes med träff på Jättesten skolan.



50 pers och lite tipspromenad med den obligatoriska pastasalladen till lunch.

Efter denna trevliga samkväm så vart det trekamp på Liseberg och givetvis var jag med i det lag som inte vann. Marcus och jag vi startade upp en uppvärmning med öl   på Tyrolen. Trevligt i eftermiddags solen! Själva matchen såg vi bland en massa engelsmän och svenskar på Rose& Crown på avenyn. Det var kul förutom resultatet då. Är lite småilsk på hur vi kunde släppa in 5 mål på två matcher. Jaja blir väl bättre nästa mästerskap om vi kommer med. 

Ok nu tänkte jag lägga in bilder från juni månads aktiviteter.
























Vi får se vad vi hittar på för skoj nästa gång vi bjuder in föräldrar. Blir väl nåt nytt kanske inför julen. Är lite trött på kalkon middag.
Till hösten kommer vi att skriva ner lite vett och etikett för vår restaurang som vi hoppas alla tar till sig. Rena självklarheter tycker vi!
Har massor av nya idéer  som jag skall diskutera med mina medarbetare. Hoppas de mottages positivt för de är ju inte för min skull utan för våra gästers väl och ve. Vet ju att förväntningarna på oss är höga och har personligen ingen lust att stagnera bara för att få så lite jobb som möjligt.
Tänkte berätta om att effektivitet är vi bra på i Sverige. Mannerström sa en gång att det behövs tre franska kockar för att uträtta vad en svensk gör på samma tid och det utan att tumma på kvalitet. Håller med, har sett kök i Frankrike där hierkin är så enorm att om inte lägsta kökspojken skalar lök så blir det ingen lök i maten. Tror att det gäller även i andra länder och finns säkert hos oss också. Med dagens löner så har ingen krog råd med snubbar som inte producerar utan bara styr. Är ju uppvuxen i ett kök med 85 kockar, kallskänkor och konditorer där alla visste sin plats och ju högre mössa du hade desto mer rang hade du. Det var 25 servitörer på varje vakt (inga kvinnor) och en hovmästar på tre servitörer som var och en aldrig hade mer än 10-12 gäster.



I huset var köksmästare Petterson vår lilla gud och storgud var den moderna matlagningens grundare August Escoffier. Mannen som förändrade och skapade grunderna som än idag jobbar med fast på lite annorlunda sätt.

Nä nu tar jag firar min semester med att se en film tror att det blir Salt med Angelina Jollie. Bra för jag sett den förut och sedan är hon ju snygg så det slår gnistor.

Så mina vänner NJUT nu av sommaren dygder och odygder!

Kram och Puss!

Hans

































































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar