Nåja vi fick lite gjort och bland annat har Elsa målat färdigt våra nya praktiska installationer.....
Våra smakskedar |
Entre. Info för våra specialkostmat så inget blir fel |
På bilden ovan ser ni hur barnen/vuxna får info om vad rätterna innehåller. Dessutom ska alltid kontakt med oss sökas så det inte blir fel. Kan ju gå väldigt illa då en del är jätte allergiska.
Vi serverade idag "skolmats-risotto" Normalt är ju risotto kokt med avori ris, buljong och vin, men denna variant döptes tror jag nån gång på sjuttiotalet till risotto och är helt enkelt kokt ris med grönsaker och ev lite kött/skinka.Fick denna rätt på min skoltid i vackra Småland. Är faktiskt gott och barnen uppskattade det mycket. utöver detta serverade vi en bulgurlåda med köttbullar i och en kall pastasallad med köttbullar. Givetvis är våra köttbullar hemgjorda!
Imorgon blir det klassiker från Sverige som är temat denna vecka och då serverar vi Biff a`la Lindström och arbetet med att platta och steka startar 06,30. Tre personer och färdigt ca 07.30. De ni! handlar om rutin och planering och en jäkla massa energi och kärlek tror jag.
En liten anknytning till det här med att inte få nåt gjort så ska jag ha viltkurs på lördag och just nu inte en susning om vad vi ska göra. Har ringt och fått lite info om vad som finns att köpa och hua mig sådana priser det är på viltkött.
Funderade på fasan, men har ju en begränsad budget så nja vi får se vad det blir till slut?
Ska köra en kurs i lammkött inför påsk blir nog kul! Många gubbar på kursen kanske?
Vi har en go kille som heter Elias och som kommer på frukost fritids och då kl. sex på morgonen. I ett svagt ögonblick så lovade jag han att han skulle få vara med och diska en stund och nu i tisdags när han fyllde sju år så var han med. Han tyckte det var jättekul och här är ett foto på honom (med föräldrarnas tillstånd!)
Har ju köpt en Barbera för provning så den får bli i helgen istället.
Jaha nu öppnar ju
Palace igen och med nytt koncept. Hoppas det blir bra och och att de valt rätt person att leda detta ställe? I krogbranchen är det ofta så att man får en chans att lyckas och går det inte då så är det kört. Tyvärr är det så och Palace behövs i Gbg så håller tummarna för att det blir bra. En del gamla inkörda och kanske överkörda personer kommer tillbaka och jobbar där. Mmm tycker nog det är tveksamt om det är bra. Den som lever får se!
Har i alla fall haft en del kul där innan och en hel del trevliga minnen därifrån! (fniss)
Nä nu go vänner blir det viltrecept för fullt och därför blir det inte mer idag. Kommer igen i veckan med mer grejer och som jag hoppas med inspiration för både det ena och det andra!
NJUT nu av denna underbara mörka gråa härliga trista november måndag för det kan man faktiskt ju!
PUSSAR OCH KRAMAR!
HANS
PS. Kommentera gärna! DS
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar