onsdag 14 november 2012

Jippi Farfar igen!

Så nu ett gympass avklarat på Sportlife i Majorna och kroppen fyllts på med energi och styrka. Är så gött efteråt! Har ju fortfarande ont i foten så får ta det lite lugnt i vissa lägen   Gnäll gnäll va eller?
Så nu lite om skolans aktiviteter och igår var det Klassisk husmanskost som serverades. Gräddstuvad Pytt i Panna (Doppsko) på gammalt krogspråk och isterband med persiljesås och kokt potatis var rätterna vi serverade. ÄLSKAR! Isterband och skulle nog hunna äta det ofta. (Typiskt smålänning kanske?)
Barnen har lärt sig att tycka om denna delikatess och det är ju kul att de ser det goda i livet!
Idag var det "Feskdag" och vi är ju i Kambodja denna vecka  och
ett härligt matland är det. Vi serverade fisk-fileer kokta i kokosmjölk och chili samt bara lite salt på. Det blev så j.... gott och till det en mild kall myntasås och kokt ris som var smaksatt med sesamolja, wasabi, soya och chili-lime. Vilken doft när man öppnade ugnen när det var nykokt.
Härlig dag att få äta goda fiskrätter som andra rätten som var koljafiléer i gräslökssås och kokta plugg.
Imorgon blir det Anitas köttfärs soppa som jag tror blir en succé. Vår andra soppa är en kambodjansk grönsaks soppa med mycket chili och andra smaker.  Mmm lagom är bäst tror jag?
Kommer ihåg min första måltid med Indisk mat och det var på ett gästspel från Indien på Savoy. Jätteräkor i tomat var en rätt och lille Hans från landet (Sävsjö) 16 år gammal stoppade in en rejäl tugga i munnen och Jösses va det sved i munnen. Det var helt odrägligt och fick nästan panik. Med åren har man ju vant sig så idag tycker jag säkert inte att det är så starkt.
Älskar mat med lite hetta, men inte så att man inte känner de andra smakerna i rätterna då är det inte bra.
Vill också poängtera att vi har alla samma smaklökar från födseln men givetvis får man vänja små barn vid smaker pö om pö.  I min värld finns det inte nåt som heter barnmat utan alla kan äta samma, men givetvis med vissa anpassningar till barnens ålder. Krogar som har barnmeny med färdiga köttbullar, fiskpinnar och annat skit de ger jag inte mycket för.
Kommer ihåg min store pöjk (33 år nu) när han var med mig på Gothia när jag arbetade som duty manager en helg och han fick äta bland annat piggvar och annat "vuxenmat" och han bara älskade det. Min lilla dotter var 5 år när hon älskade sushi med wasabi men nu äter hon inget från djurriket på grund av nån anledning som jag inte går in på här.
33 åringen blev matförgiftad när han var 1 år och höll på att torka ur fullständigt. Sjukhusvistele,  isolerad var inte kul för en så liten plutt. Han åt köttbullar på en hotell restaurang i Västergötland som erbjudit mig jobb och vi åkte dit hela familjen anonymt en söndag och åt middag. Blev inget jobb där kan jag lova!
Tror inte jag någon gång förgiftat någon med skämd mat under min yrkeskarriär. Tai trä! Men inte som jag vet i alla fall. Handlar om att använda sunt förnuft och inte chansa med råvarorna.  Hua vad hemskt!

OJ! NU RINGDE MIN SON OCH HIPP HURRA JAG BLEV FARFAR FÖR TRE TIMMAR SEDAN!
Mitt fjärde barnbarn och första tösen. Så himla kul!
Siri tror jag att namnet blir och hon är det sötaste han sett sa min pojk. Är så glad att allt gått bra och 2,8 kg tror jag hon vägde.

Nä tappade koncentration helt nu så får sluta nu.

Nu ska jag planera in resa till Jkp och titta på undret!

Pussar och Kramar!

Hans











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar