"Feskdag" var det idag och vi hade tänkt köra Queneller (hemgjorda givetvis) men då vi led lite av sjukdomar i personalen så blev det andra goda fiskar. Mer därom snart!
Vill berätta lite om hur vi arbetar hos oss. Undertecknad jobbar på morgonen mycket med sallad och produktion av den varma maten. De tre andra skiftar en vecka på grönsaker, en vecka med varmmats produktion och den tredje veckan sköter i ordning-ställande av matsal. Under lunch tid är det 2 ute bland barnen, 1 i disk (med hjälp) och en Kalle bakom som servar med fräsch mat hela tiden. Vi arbetar mycket med intervall produktion för att servera så ny lagad och varm mat som möjligt.
Nu så till fesken.
Idag serverade vi en ugnstekt koljafilé med Durban curry på (Afrikansk curry) och en god fisk-tjofräs i tomatsås. (Fiskgryta med mycket smak av tomat och kryddor)
När vi steker fisken så lägger vi den i bleck och kryddar med salt och idag curryn. Sedan på med lite ströbröd och lite smör-rapsolja. Ugnen på 250 grader och så kör vi ca 2 bleck per gång och ca 3-5 minuter. Max 55 grader när det går ut till gästerna. Om vi kokar fisk så kokar vi också pö om pö.
Så håller vi på hela lunchen 1timme och 40 minuter. Fisk är den varmrätt som går mest åt och vi kryddar med allt från choklad, chili till mer vanligt som dill.
För övrigt skulle jag gått på utbildning i inköp i kommunens avtal, men blev inställt på grund av sjukdom så det blev gymmet istället. Gött mos i kroppen alltså!
Vet i tusan vem den här polarn är lik? Vi hörs Kram från mig till er som älskar god mat! Hans
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar