måndag 27 februari 2012

Salladsbord a´la minute

Måndag och inspirationen flödar?
Vi serverade idag ett salladsbord med i stort sett nyskurna frächa grönsaker. Vi stod och skar massor av grönt och predikade för barnen och vuxna att prova olika sorter. Tycker det är viktigt att man ser att det finns annat än rivna morötter. Bland annat serverade vi fänkål, kålrabbi, rättika, majrova,kålrot, vitkål,olika slags morötter, rödbetor, gulbetor och flera därtill. Dessutom serverade vi sjökorall och det blev en succe. Sedan fick de som ville även tugga på färsk chili och reaktionen var olika.
Vårt bidrag till dagens pedagogik, fast vissa (inte många) pedagoger verkade tycka det var jobbigt att rutinerna inte var som vanligt. Bilder på bordet kommer senare!
För övrigt serverade vi en rysk köttfärslåda med goa grönsaker och kryddor. Samt en Pytt a´la nytta. (grön).

En bild på vårt vanliga salladsbord....




Vår menu denna vecka!
Menu Restaurant Le Chef
Vecka 9
Denna vecka reser vi runt lite i världen med olika gastronomiska utsvävningar.
Vi har möblerat om i serveringsdelen i matsalen. Detta för att få ett bättre flöde.
SMAKLIG MÅLTID!

Måndag: ”Ryssland” Vi serverar en vintrig köttfärslåda.

Tisdag:   ”Cross over kitchen”
Macaroni-pudding med influenser från Spanien, Grekland och Sverige.


Onsdag:  ”Feskdag”
Två goda fiskrätter med olika inriktning,
Funderingarna ligger på Queneller (Fiskbullar givetvis hemgjorda!)

Torsdag: ”Soppe-Dag”
Linssoppa med inspiration från Libanon + en annan god soppa blir det!

Fredag:    ”Fredagsgött”
Afrikansk kycklingrätt.

SMAKLIG MÅLTID!


Ha en go måndag!

Hans






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar