De som bestämmer väljer att inte gå på en linje som bryter normen mot vad en skolrestaurang är idag. det blir det "gamla" vanliga "bamba" utbudet av halv och helfabrikat tyvärr.
Vill inte yttra mig mer om detta utan har ni frågor som ni vill ha svar på messa mig på 0768 839687 så kanske jag svarar lite mer utförligt!
Skit samma ser fram emot nya utmaningar och funderar på något kul projekt att bita i och jag är sådan att jag måste ha nåt att få en utmaning av.
Funderar på ett par saker, men då får väl mina kollegor krupp om jag berättar mina idéer utan väntar till det klarnat mer i skallen hur det ska gå till.
Nu ser vi fram emot vår stora barbaque i slutet av maj då vi även har föräldrarna hos oss. Vi för just nu diskussioner om vad vi ska servera.
I tisdags serverade vi fiskar a´la minute stekta med antingen choklad-chili eller dillpanering och som tillbehör serverades det en tomatsalsa. Gött!
Idag var det "soppedag" och vi gjorde en klassisk gulasch på strimlad fransyska och smaksatt med paprika och tomat. Inte så het som den borde vara, men lagom för barnen var den i alla fall.
Andra soppan var en gräddig grönsakssoppa. Också denna var väldans god.
imorgon blir det gräddstuvad pytt i panna med färsk inlagd gurka samt en dillig korvgryta.
Jobbig eller rättare sagt konstig vecka när det är en helgdag mitt i och idag kändes det som en måndag. Blir lite svårare med all planering och så. Bättre nästa vecka då det är helg på torsdagen och lov på fredagen (frittis öppet) lite lättare att planera arbetet då.
Annars är det på gång med pollen
Har varit frusterad på en del inom organisationen och då jag måste prata med någon så pratade jag med en förre detta kollega och han är en mycket meriterad kock. Efter att förklarat att jag stoppats i mina ambitioner så uttryckte han sig på följande vis.....
- De måste ju för fan vara dumma i huvet då du är en enorm kunskapsbank för dem att ösa ur och ta hjälp av. Som sagt var det är hans uppfattning, men hans ord värmde mitt lilla kockhjärta djupt. Mitt mål är ju att komma till kockarnas himmel och då får man ju inte fuska med det man gör. Dessutom måste man "slåss" för matkulturen på alla sätt och verkligen sätta kvaliteten och gästen i fokus. Så är det bara!
Jaja alla genier är missförstådda i sin livstid! Haha!
Annars då? Jodå livet går sin gilla gång och som sagt var det måste till utmaningar annars får tristess utslag och de kliar som tusan. Kanske hitta ett nytt tema för nästa termin kan vara ett sätt att öka kreativiteten? Nu har vi om jag får säga det själv en fantastisk skolrestaurang helt utan "skit" såsom halv och hel fabrikat och dessutom en av Sveriges bästa salladsbufféer och en matsal som är inbjudande. Så det så!
Nä tar nu och slänger mig i soffan och pillar naveln
Imorgon är det fredag och då får man ju ta sig ett gott glas vin HURRA! På tal om det länge sedan vi provade vin här. Skärpning får det bli!
Puss på er alla och om ni inte vill ha nån så skiter jag i det!
Ha en god kväll och NJUT!
Hans
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar