Annars så serverade vi i fredags gräddstuvad pytt i panna med färsk inlagd gurka. Gott som bara den! Våra övriga rätter denna fredag var köttfärs och en risblandning som också var mycket god. Sedan så körde vi en tredje rätt nämligen kassler med gräddsås.
Ibland tror man att ungarna ska äta oss ur huset! De är helt galna ibland i vissa rätter och visst det är jättekul att de tycker om vår mat. Snygg!
Idag blev det vegetariskt med grönsakswok och grönsakslasagne. De flesta barn gillar det, men så finns det alltid barn som ratar grönt. Tråkigt, men vet inte hur man ska få de att tänka om. Förslag?
Försökt med argumentet att Zlatan och idrottsmän i huvudsak hur mycket grönt de äter, men vissa tror jag överdriver. Elit idrottsmän äter ofta bortåt 1 kg per dag och en 10 åring och uppåt bör ligga på ca 500 gram per dag i frukt och grönt.
Grönt är Skönt och lika med hälsa och riktigt bra om den är ekologisk och närproducerad. Så det så!
Nu lite bilder.........
I morgon blir det nåt som är så fruktansvärt gott nämligen PEPPAROTSKÖTT! Älskar sådan här klassiska rätter
Elsa på G att fixa köttet. |
Vi gör denna rätt på högrev och färsk pepparot givetvis
Som jag berättade i förra bloggen så efter mycket diskussioner så blev det inte Torslanda Hög för min del och det gör lite ont i hjärtat. Men va tusan det är bara att ta nya tag och se möjligheter i det man har och det som komma skall. Som ni hör är jag en stor optimist, men om man blir kontinuerligt bearbetad av pessimism så påverkas man och det vill jag absolut inte. Hatar att gå omkring och måla "fan" på väggen och se det svarta och tråkiga i allt. Va blir det för kul då? Om man nu måste jobba så får man väl se det positiva i det hela och göra det bästa av situationen eller?
Då man är pollen allergiker så säger de som vet att ofta får man lite down perioder på våren då kroppen får otroligt med stryk av dessa reaktioner. Dessutom påverkas man kraftigt av de mediciner som man är tvungen att ta.
Skitsamma har levt med dessa allergier hela mitt liv i stort sett och lär väl få göra det resten också.
På tal om annat så är det en kort vecka och allt är lite svårare att planera, men gött om va lite långledig i helgen. Funderar på att göra Mamma Gretas Havrekakor då
Ingredienser
½ kg havregryn
7½ dl mjölk
½ kg vetemjöl
200 g margarin
100 g socker
1 msk salt
1 msk hjorthornssalt
Tillagningstid: 1 timme minuter
Gör så här
Blötlägg havregrynen i mjölken över natten, eller 6-8
timmar. Smält margarinet. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem till
havregrynen tillsammans med margarinet. Knåda ihop till en deg.
Kavla ut ganska tunt och ta ut runda kakor med ett lämpligt
mått. Grädda i 225 grader 10-15 minuter tills bröden fått en ljusbrun färg.
Obs! Detta är ett matbröd och ingen småkaka! (men det fattar ni väl?)
De är så goda!!!!!!
På tal om annat så var jag på loppis på Slottskogs vallen igår och jag älskar att gå och kika på grejer. Blev lite smått och gott, men mest blev det blommor till balkongen på väg hem.
En bild på ICA som jag är i jämt! |
'
så nu NJUT av den vackra maj kvällen och se upp för latmasken. Den är besvärlig att bli av med. Jag vet!
Kramar och en och annan Puss också till er som verkligen njuter av det goda!
Hans
Hans, du ska veta att du och din personal gör underverk dagligen. God, nyttig ekologisk mat. Vilken skillnad på skolköket mot för några år sedan.
SvaraRaderaKan man inte minska matsvinnet ytterligare genom att sälja resten som middagsportioner, take away? Då kunde man beställa på webben efter dagens lunch när du vet hur mkt det är kvar, betala online och barnen kan ta med lådorna hem :)
/Heidi, mamma till två barn i er skola
Tack! Det värmer att få respons på det vi gör.
SvaraRaderaVet inte om det är tillåtet inom kommun att sälja så och om mina chefer är intresserade, men ska fråga.
Tack än en gång för dina ord!
Hans och medarbetare