Vinterjacka eller vårjacka? Hua sådana problem man har ibland. Det är ju kalla vindar på morgonen och varmare på eftermiddagen. Tja får väl bli nån slags kompromiss med vårjacka och underställ. Undrar vad detta har att göra i bloggen? Snyggt!
I fredags serverade vi kycklinggrytor två stycken och den ena i Karibiskt tema och den andra lite klassiskt med curry. Båda var goda, men ungarna fördrog mest det Karibiska. Me to! Den är/var görgo.
Basmati ris till båda och vilken skillnad det är på sådant ris mot det gamla vanliga vita polerade riset. Som jag påpekat förut så serverar vi ris mycket sällan på grund av miljöpåverkan från odlingarna.
Pasta Bolognaise var det idag och gissa om det gick åt mat. Vi slog rekord i antalet kilo pasta som gick åt. 4-5 gånger hämtade en del barn mer mat och visst jag förstår dom det är såååååå Gött!
Imorgon är det sköna, gröna tisdag och då blir det också lite pasta (miss i planeringen av herr Einemo tror jag) Rotfruktslasagne blir det och andra rätten komponerar jag som vanligt i bussen på väg till jobbet. Brukar faktiskt det! Svart Express är min linje till Lillebyn. Oj glömde ju skriva att vi serverade en kycklingpytt som andra rätt idag, men den var ju ganska ointressant tyckte barnen i alla fall.
Nu är det bara två veckor till att lillpojken (Marcus) är tillbaka efter sin pappaledighet. Kul att få tillbaka honom tycker jag och tror "flickorna" tycker det också?
Har ju skaffat mig en ny telefon och nu så kör jag även in en del bilder in i facebook via instagram och givetvis även Twitter används. Om ni känner för det så sök efter mig på de sociala sidorna så får ni färska bilder. Är ju otroligt dålig just nu på att ta bilder. Varför beror la på att glömska är den stora boven tror jag.
Haha! Så kul eller?
På tal om annat så funderar jag på en hemsida för bloggen och mig själv. Är dock väldigt osäker på hur man bygger upp en sådan. Har ju grattis via min internet leverantör så det är ju inget problem Hjälp behövs med andra ord och mina ungar bor ju lite långt ifrån Götet för att kunna hjälpa mig. så om någon känner sig manad så är jag tacksam för hjälp.
Tar semester ett par dar (torsdag och fredag) denna vecka för att syssla med lite andra saker och gött att slippa gå upp så tidigt ett par dar. Vaknar säkert ändå i ottan för kroppen har ju vant sig. Går ju upp mitt i natten tycker jag! (05.05) när jag jobbar. När man jobbade på krogen så var det sällan man började innan åtta- nio om man hade lunch köret.
Nu måste vi koka bären! Jag äter alltid en tallrik fil med mosade frysta bär innan jag springer till vagnen och på jobbet serverar vi ofta fil med bär till frukostbarnen. Så när jag bloggat klart så ska jag koka mina frukost- bär i minst 1 minut. Hepatit A tror jag det var som var orsaken till detta.
Tänk vad gott det är med färska bär! Är helt tokig i färska skogshallon och även trädgårdshallon är mumsigt. Oj vad man gjorde sig illa som barn på hallonbuskarna som stod i rad vid tomtgränsen mot vår granne. Där bodde ju en tjej som hette Anna-Karin och jag var så kär i henne(var 7 år då!) Så man lekte ju med henne och genade ofta genom hallonbuskarna och det var inte populärt hos mina föräldrar och inte hos hennes heller. Skitsamma söt var hon i alla fall! Bättre var det när mamma kokade sylt på hallonen och man fick den till ostkakan när det var kalas. Vrigstads ostkaka givetvis! Bästa i Småland enligt många. Det fick man ju på alla kalas och ofta med glass, sylt och fruktsallad. Så gott och jösses vad man åt. Vrigstad ligger ca en mil från min hemstad. En håla men förutom ostkakan fanns det en festplats som hette Gubbakulan och där har man ju många minnen ifrån Hrrrm! Sedan är ju marknaden stor och kul att gå på.
Vrigstad är ju också känt för alla sina antikaffärer.
Ostkaka har jag bakat några gånger och om man nu ska jämföra med Bohusländsk äggost ( i och för sig är jag partisk) så så är ju ostkakan 1000 falt mycket godare! (tycker jag)
Kul med landskapens olika rätter och maten kommer ju ofta från naturen och fullt med historia finns ju i och om rätterna. Denna bok har jag och rekommenderas för den som är intresserad av Svensk gastronomisk historia.
Jaha är numera "portad" från Sajten Svensk Skolmats Framtid att skriva inlägg och göra reklam för denna blogg! Det beror på tydlingen att jag provar vin i bloggen och det är opassande i sammanhanget ihop skolmat. Ok, men min blogg är ju inte för barn och även skriver jag om andra ting i världen än skolmat. Böjer mig för deras åsikt och då jag ändå har ganska många läsare så bryr jag mig inte så mycket.
Tar gärna era åsikter om detta i kommentarer!
Nu växer ute serveringarna upp som popcorn och gu va det är härligt att stå i kvällssolen och njuta av gott att dricka med gott sällskap. Hoppas det blir många sådana trevliga stunder och om någon vill ses så hör av er!
(Gör ju faktiskt annat än hänger på krogen på sommaren också!)
Nä nu blir det att sluta skriva så man kan slänga sig i soffan och NJUTA av att bara vara och slappa lite. Det är en konst att göra ingetting har jag hört. Försök själva så får ni se!
Så bara en lista på några goa ute serveringar som jag gillar...
Palace (om det blir som förr. inte klar!)
Villa Bel Parc
Incontro (om inte MC gäng och Poliser inte slåss då)
Lipp är ok.
Solsidan på Linne är goa.
Gillar båda ställena på Röda sten. Mysiga tycker jag.
Finns fler!
Så nu goa människor ta och NJUT av denna Vår måndagskväll för den kommer aldrig tillbaka!
Pusssaaaar och kramar till de som vill ha! ?
Hans
Ostkaka hellre än äggost säger jag! Vi kokade björnbärssylt idag på jobbet, det vart gött. /Världens bästa Emma Lind
SvaraRaderaSå gott!
Radera