Nihada |
Vi kör ett lite Göteborgs tema denna vecka med lite kul mat. Både äkta och lite fantasi produkter. Idag serverade vi en vegetarisk pytt som vi kallade för Govindas i Majorna. Vet att de ofta kör veg-pytt så vi döpte den till det- tror säkert det är ok för dom. En av de bästa veg restaurangerna i den här stan enligt många.
Vår andra rätt var en potatis och spenat låda med tomatsås. Ostgratinerad och "görgo" enligt alla.
Imorgon blir det "Göteburgare" Falukorv med ketchup (givetvis hemalagad!) mellan hamburgerbröd. Hmmm vet inte om det är en höjdare själv så det ska bli intressant att käka imorgon.
På tal om hamburgare så käkade jag en kalv burgare på Palace för några veckor sedan och ja den är nog bland de bästa burgare jag ätit. rekommenderas tillfullo om ni tänker gå dit. 159 spänn var faktiskt billigt för den tycker jag.
I helgen som var hade jag tänkt blogga, men tyvärr kom det annat emellan och jag hade dessutom köpt ett vin för att prova. Får väl ta det en annan dag och så snart som möjligt. Man kan ju faktiskt smutta lite på vin även om det är vardag tycker jag. IOGT / NTO håller väl inte med, men om man inte har alkoholproblem för övrigt så gör det väl inget eller?
Har investerat av mina surt förvärvade pengar från matlagningskurser (E kul faktiskt!) i en surfplatta och mitt mål är att blogga under tiden jag jobbar om jag nu får det att funka? Är ju teknisk idiot så är det bara.
windows 8 är nytt för mig så hoppas inte för mycket av mig!
En egentligen ganska onödig produkt, men va tusan nån gång får man väl vara onödig. Onödig låter konstigt eller? Låter som om man inte är kissnödig eller nåt ju. Ähh en skitsak bara! Haha!
I alla fall så hoppas jag att bloggen blir ännu mer in real time och att bilder mm kommer in direkt. Undrar om twitter går att koppla in i bloggspot? Någon som vet? I så fall HJÄLP!
Har lärt mig under årens lopp att böna och be om hjälp är bättre än att vara stolt och misslyckas. Inte alltid varit så i mitt fall, men numera är jag ju en ödmjuk man som är väldigt tyst och försynt.
Kul bild!
Funderar på någon lista (var länge sedan!) och svårt att komma på något kul eller intressant, men vi tar en lista inälvsmat som jag tycker är gott, men som nästan försvunnit på svenska borden. Förr åt vi mycket mer sådant och jag varit med om rusningar på krogen i whiskey flamberad kalvnjure, bräss och inte minst lever rätter.
En av de rätter jag mest kommer ihåg som jag ätit på restaurang var hos Freddie Girardet i Schweiz.Kalvbräss sauterat i vittvin och med en ljuvlig smörsås därtill.
LISTA!
1. Kalvlever Anglaise (ni som inte vet blogga!)
2. Kalvbräss i alla former är ljuvligt!
3. Yorkshire pudding som man gör på njurfettet. Mums!
4. Italiensk lever på toast med purjo och kakao. Ett bra sätt att lära sig äta go mat och nyttig.
5. Engelsk kidney paj. (njurpaj) Inte som i England till frukost vill jag inte ha tack!
6. Kalvhjärna, panerad och stekt med vitlök och persilja. (käkat i Paris en gång)
7. Anklever på alla sätt är nog en av de bästa delikatesser som finns!
8. Restaurang Prieure i Loire Deras inbakade anklever i tryffel och kalvfärs.
9. Nygrillade spett med gott kött varvat med färsk kalvnjure och det serverat med ett gott smör därtill.
10. Till sist en höjdare! Victor Valdenströms kalvbräss och ostron aladåb. En av de bästa rätter jag ätit i Sverige nånsin!
Nu så ber jag att få önska er en god kväll i njutningens tecken och visst det går att ta ett glas vin på en måndag! Man blir inte alkis för det.
Har själv tränat så därför avstår jag vinet, annars hade jag inte tvekat!
Puss på er alla godingar som gillar det härliga som finns i livet!
Hans
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar