Varför ingen blogg på länge?
Jo det var på gång för en dryg vecka sedan, men då en i personalen drabbades av en mycket akut sjukdom som tack och lov gick bra, men som påverkade oss andra en hel del. Nu gick det tack och lov bra så nu har vi repat oss förutom att vi lever med och det blir länge och det är vikarier. SUCK!
Det är som Marcus sa att det känns som om vi jobbar på 3½ personal istället för fyra. <ibland kryper det i mig att riktigt säga till och fråga va tusan de håller på med. Trögt, Armar i kors, inga egna initiativ, prata hellre än jobba och vissa ser inte ens att det finns arbete som måste göras. Jäkla gnäll! Det vet jag, men när vissa bara skiter i att vissa framfötterna så undrar man om de verkligen vill ha ett fast jobb eller att det bara är en plåga att jobba?
också en plåga!
Annars då? Jodå ok vi vann ju lite pengar på jobbet så det blev en ny dator då min gamla hade lite problem med sig själv och mig. (finns på tradera!)
Matmässigt var vi i USA förra veckan och serverade bland annat gumbo som är en soppa från Louisianna gjord på grönsaker och ost.
I denna vecka serveras det rysk mat och idag vart det smetana bakad kolja filet och som andra rätt en tomat och basilika firre Dock inte så stor.
Nästa vecka blir det Thailand och det är härliga rätter med hetta och härliga smakkombinationer. <mumsigt det lovar jag.
På tal om annat så kör mina matlagnings och vin kurser igång här nu i september och vi startar med långlördag i fisk och skaldjurs tema. Kul! och senare i höst kör vi långlördag med 7 rätters avsmaknings meny i kombination med vin. Fullt är det så vi kör igång extra kurser i höst och senare i vår. Intresserade ta kontakt med Medborgarskolan i Göteborg.
Har faktiskt arbetat för dem i tio år nu och det är fortfarande jättekul. I mitt lilla vinförråd hemma finns det nu pärlor som börjar bli akuta för att drickas och bland annat en 95 Brunello som verkligen skriker efter mig. Får la ta mina goa vänner Danne och Olle till hjälp att dricka då de är ju verkligen två goa snubbar. Får se om det blir några fler som får chansen det hänger på hur trevliga de är!!!
Så sant! |
På tal om Brunello och Toscana så ska en person i skolan åka dit en vecka och bland annat åka runt och prova vin! Fy tusan så avundsjuk jag är!
Förresten det är fler flaskor som tränger på bara så ni vet!
Ok nu lite om annat. Tänkte ta en lista över favorit viner (sorter områden) men kom på att jag är ju periodare och då menar jag bara på druvor och delvis vinområden så det blir ju bara vad jag är inne på just nu. Så jag tar en lista på de värsta viner jag druckit!
1. Alla tyska halvtorra viner som fanns på 70 talet typ Piesporter falkenberg mm.
2. Halv bubbliga Portugisiska roseer som var inne på 70 talet.
3. Turkiska röda viner. Inte alla men de som luktar sur finkel och jäst.
4. Tre apor på dunk! Hua det dricker ungdomarna idag och jag fattar inte hur bolaget säljer sådan skit?
5. Alla lantviner som kom på 70 talet. OBS Hatar inte 70 talet!
6. Retsina från Grekland är nog bland det värsta jag smakat på. Brrrrr va hemskt!
7. Alla viner som är gjorda på satser som man gör själv. De smakar verkligen illa!
8. Österikiska halvtorra Rieslingar som luktar och smakar som mina sura strumpor. Hua!
Finns fler, men ska en dag lista de olika typer av vin som jag älskar och det blir betydligt roligare.
Vill också påpeka att vad man tycker om vin är personligt och handlar om ens egna referenser bara så ni vet!
.
Lite bilder tar vi nu
Ifall förkylningar kommer |
Som sig bör en historia från "gamla" tider, men blir ju inte så länge sedan då jag ju inte är så gammal! Omellett! tänker berätta hur jag lärde mig göra omelett som den ska vara och det enligt bond-kärringarna i Frankrike som den dessutom kommer ifrån. Som lite ung kock så fick jag in en beställning på omelett naturell och min chef sa ta tre ägg och lite vatten och vispa med en gaffel. Sedan kör du den i omelett pannan. Jaha bara va fasen är en omelett panna för något? Inte en susning så jag tog en stekpanna och körde i äggvispet och formade den som jag tyckte var snyggt. Brun och fin tyckte jag. Stolt som en tupp körde jag fram den och hör och häpna köksis och alla chefskockar skrattade så de höll på att ramla ihop. fattade inget ting då en "normal" kock sa att han skulle visa mig. Omelett pannan var jättetunn och väl infettad och han värmde upp den och la i en klick smör. När smöret smält och blivit het, men inte brunt la han i ägg vispet och körde runt sakta och fint med en gaffel. Sedan slog han med handen på pann skaftet så att omeletten vek sig snyggt och sedan stjälpte han upp den på ett fat. Jösses den var kritvit och han sa - Den ska vara vit som en barna rumpa och krämig inuti och formad som en halvmåne Snygg!Inte ens godkänt som ägga kaka!
Vill skryta nu. Har gjort en omelett till Leif Mannerström en gång och han sa att det var enda gången han fått en perfekt omelette i Sverige! Det ni fast inte vet jag om det är nåt att skryta med? Har faktiskt lagat mat till och med större kockar än den snubben, men ok jag gillar honom ändå!
Nä nu goa vänner tänker jag slänga mig i soffan och killa mig här och var såsom vi män brukar göra. En del av livets njutningar kanske?
Så nu NJUT av det man får och se till att ni får det vi njuta av! Ofta är det litet som blir bäst!
Kramar och pussar i mängder!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar