måndag 10 juni 2013

SICKEN TÅRTA!

48 tårtbottnar, 30 liter vaniljcreme, 16 liter vispgrädde

15 liter jordgubbssylt, 25 liter jordgubbar

= 4 meter jordgubbstårta a 589 bitar !

Så många tindrande barnögon är det inte ofta man får se. 4 timmar tog det att lägga tårtan och anledningen till denna fest då?

Jo våra underbara ungar har under vårterminen inte slängt över 3,0 kg per dag i snitt. Fantastiskt och värt en jätteapplåd  TACK!

Vilken härlig dag då barnen som mat fick en favorit nämligen korv stroganoff med ris. Många tycker att det är så gott med ris att de kan äta det utan nåt till? Va undrar jag om det är möjligt, men det är så. Barn är ju också människor, men ibland lite svåra att förstå!




















Också tindrande ögon!

Vaniljcreme


Annars då? Jodå snart sommarlov så nu ser vi fram emot semester och härliga somriga dagar (kanske) Förra året var ju en höjdare med en vecka fint väder. Suck!
På onsdag så vankas det personallunch med rökta fiskar, goda såser och svensk färsk potatis. Mums eller hur?   Har ätit nu i helgen och det vattnas i munnen på mig bara jag tänker på hur gott det är. Njutning med andra ord!
Vi hade besök av miljö och hälsa häromdagen och jösses va bra vi är. Han hittade inget alls och det är så sköööööööööööööönt! Finns inget värre än anmärkning därifrån och då får man ont i magen för ibland är det bara bagateller de anmärker på. Nu är det så här att jag verkligen tycker de är viktiga och gör ett bra jobb, men kanske borde de lägga ner mer energi på vissa privata krogar eller?
Kommer ihåg en gång då jag (angående skitiga kök) besökte en mycket gammal och traditionsbunden krog i Göteborg och jag fick en chock då fläktkåpan var så skitig att det droppade fett ner i såsen! Undrar varför han inte (kocken) gjorde beurre manie direkt från taket? Bara o tillsätta mjöl ju! FYYYYYYYYYYYYYYYYYYY! Va äckligt och vilka snuskiga människor man sett inom köksvärlden. På min tid (haha) så var det första de slog in i huvudet på dig att du skulle vara ren och rent omkring dig. Självklart eller hur?
Jobbade med en kock som i och för sig intew var skitig i sig, bara att efter en timmes jobb så han ut som om han rullat runt bland maten. Bättre med en dansant kock!
På torsdag har vi studiedag och vår energi ska vi lägga på vår nya egen kontrolls pärm och på eftermiddagen blir det föredrag på Ryaskolan om bemötande inom vårt yrke. Intressant och det kanske vi alla behöver få lite väckelse möte om tror jag. Även undertecknad faktiskt!
Ok mina vänner nu blir det dusch efter ett hårt pass på gymmet så hörs vi snart och förresten glöm inte att
NJUTA!

Puss och Kram

Hans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar